MONAH SA OSTROGA TALIJA ZVEZDE Crveno-beli srušili Asvel uz nesvakidašnje pojačanje ispod koša (FOTO)
MN Press

 

Božji dar sa neba u pravom času. Ne, ne radi se o dolasku Duška Ivanovića za trenera, iako je i to bilo plodonosno po Crvenu zvezdu, već o monahu Manastira Ostrog, Iliji Buhi, koji je bio najglasniji navijač u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u dramatičnom evroligaškom okršaju protiv Asvela (71:67).

Bila je to druga pobeda crveno-belih u elitnom takmičenju. Oba trijumfa zabeležena su kada je ekipu iz partera bodrio monah Ilija.

- Upoznao sam Iliju kada sam s porodicom bio na Ostrogu. Bio je veoma uljudan i gostoljubiv, razmenili smo kontakte i pozvao sam ga dođe na naše utakmice kad ima vremena. Desilo se da nas je prvi put bodrio protiv Bajerna, pa sam mu tad poručio da mora stalno da dolazi jer nam donosi sreću - rekao je pomoćni trener crveno-belih Marko Simonović u razgovoru za Alo!.

MONAH SA OSTROGA TALIJA ZVEZDE Crveno-beli srušili Asvel uz nesvakidašnje pojačanje ispod koša (FOTO)

MN Press

 

Član stručnog štaba Zvezde pojasnio je koliko monah voli sport i crveno-bele.

- Ljubav prema Zvezdi su svi mogli da vide. Sjajno su ga prihvatili i brzo zavoleli. Mnogo voli sport, a posebna ljubav mu je košarka. Zato mu i dalje stoji pozivnica da i u narednim mečevima bude naš najglasniji navijač - rekao je nekadašnji kapiten tima s Malog Kalemegdana.

Scena dok se košarkaš Asvela Iv Pons sprema da izvede ključna slobodna bacanja u završnici utakmice (rezultat 69:67), dok u pozadini monah Ilija pokušava na sve načine da ga omete, dugo će se prepričavati.

- Što se tiče tih slobodnih bacanja... Suđenje je bilo katastrofalno, prvo su pokušali da zamene igrača koji ga izvodi, a kada su igrači reagovali, onda su, naravno, svi skočili, bilo je mahanja, to su kamere zabeležile. U sekundi sam uhvatio pogled igrača koji je izvodio bacanja, on je brzo sklonio pogled, nije mogao da pogodi - izjavio je monah za Sputnjik, i otkrio kako na njegovo navijanje gledaju iguman Manastira Ostrog i sveštenstvo:

- Nisu mi ništa rekli, u manastiru svi navijaju za Zvezdu.

Molitva za pobedu

Nikom u dvorani ili pored malih ekrana nije bilo lako da prati dramatičnu završnicu utakmice s timom iz Vilerbana.

- U momentu kada se meč lomio, kada su oni poveli s dva razlike, sedeo sam i uhvatio sebe da se molim, potpuno nesvesno. Posle nekoliko izgovorenih molitvi ustao sam i rekao čoveku pored sebe da ovo sad ne možemo da izgubimo. On je rekao: „Nadam se da i igrači to znaju“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading