JOVANOVIĆ POSLE PRVE POBEDE U EVROPI Siguran sam da ćemo biti bolji u narednom periodu
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

– Hvala navijačima na neverovatnoj podršci, dali su nam energiju u ključnim trenucima. Čestitke i mojim igračima, imali smo težak period iza nas, ovo je bila važna utakmica. Odlično smo počeli, imali smo potom probleme, Luka se nažalost povredio, a kao što sam rekao teško smo pronašli način da reagujemo na njihovu energiju, posebno u drugoj četvrtini. Važna pobeda za naše samopouzdanje, siguran sam da ćemo biti bolji u narednom periodu – rekao je Jovanović. 

Sam finiš bio je veoma konfuzan. Zvezda je početničkim greškama umalo prosula sve što je u prethodnih 39 minuta odradila.

– Ovako je možda slađe, šalim se. Trenirali smo živce navijačima, to nije bilo dobro, ali je utakmica bila važna, ali se osetilo na pet minuta do kraja kada je bilo 12 razlike, nismo to uspeli. Nesrećno su dosuđena tri bacanja, to je bila utakmica na dve i po lopte, čak i u finišu kada je bilo dovoljno da ubacimo loptu pravili smo greške, kao Bentil koji je predao loptu. Bentil u poslednja tri dana nije trenirao, tri dana je bio bolestan, uzimao je infuziju, Vildosa igrao sa povreda, Marković ima ogroman problem i za 21 minut je fizički patio da bi pomogao timu, Nedović je imao jedan ili dva trneinga sa timom. O tome nismo pričali ranije, ali su činjenice, čestitke momcima na energiji i timskoj igri, bez luke smo ostali u četvrtom minutu, imali smo problem sa visokim igračima. Za Luku ćemo znati tokom noći, to su sve stvari koje su uticale na izgled i igru tima, tada smo pali sa energijom. Ali uz podršku navijača i energiju igrača, izneli smo to. Znam da nije bilo sjajno, ali smo uspeli.

BORAC PAO U TRILERU Ekipa sa Morave izgubila od Cibone u Zagrebu u neizvesnoj završnici

Nedović se vratio, a može se reći da pružio solidnu partiju.

– Nedović je igrao 21 minut neplanirano, tako da će biti sve u redu. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, o svima njima. Bentil je odigrao toliko, to su veliki napori, imamo nekoliko dana da se oporavimo i spremimo za važne utakmice kako u Aba ligi, tako i Evroligi.

Dotakao se igre Vildose i njegove minutaže.

– Ne brinem za Vildosu, on je već umoran, ne može da bude više, gledamo da ga odmorimo i spremimo za naredne mečeve. Roticacija je takva kakva jeste, situacija takva kakva jeste, danas je bilo važno da momci daju ekstra napor, što su i učinili. Imamo vremena da se odmorimo, imamo dobar lekarski tim, siguran sam da će se oporaviti.

Kakva je situacija sa Ilićem i Kuzmićem?

– Ilić je počeo da trenira, biće u konkurenciji za sledeći meč, isto kao i Kuzmić, kojeg je mučila povreda, ali je on spreman neko vreme. Nemanju smo čekali, nije spreman, ali je pomogao timu da dođe do važne pobede, to očekujem i od ostalih igrača. Nemanja je došao ovde i kakva je trebalo da bude njegova uloga, deo napadačke strategije je baziran na njegovim kvalitetima. I on i Luka su doneli kvalitet više, rasteretili neke momke da mogu da odigraju uloge koje treba, i verujem u to da ćemo u narednom periodu biti bolje, ali da nas pre svega zdravlje posluži.

Odbrana?

– Nisam od trenera koji gledaju poene da bi gledali kakvu smo odigranu odigrali, broj poena zavisi od mnogo faktora. Nemam utisak da smo igrali sa manje zalaganja protiv

Panatinaikosa, zalaganje je bio na najvišem nivou, bilo je trenutaka kada smo se trudili, nekad nismo ni bili kažnjeni iako je bilo grešaka. Bilo je fenomenalnih odbrana, a oni su postigli sjajne šuteve. Šta je dobra odbrana? Kada ispunimo zadatke koje smo postavili pre utakmice, zadovoljan sam većim delom šta smo uradili u odnosu na to kako smo pripremali meč. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading