GDE JE NESTALA "ONA" ZVEZDA? O snovima, realnosti i suncu koje se čeka da ponovo zasija
FK Crvena zvezda

Međutim, stigao je "kobni" Makabi. Gostovanje u Izraelu, pa poraz, ali i nada da je to samo nešto slabijih 90 minuta posle silnih goleada. Nije tako bilo, u šta se uverilo oko 50.000 ljudi u revanšu sa Izraelcima i svedočilo nemoći crveno-belih.

Na stranu nesrećan gol Milana Pavkova, Izraelci su bili bolji tim. Tada kao da se crni oblak nadvio nad "Marakanom", a sunce do danas nikako da se probije i obasja Ljutice Bogdana. Odlazak Dejana Stankovića i povratak Miloša Milojevića, sada u ulozi glavnog trenera, slaba partija u "večitom derbiju", remi sa TSC-om, poraz od Monaka, teško izvojevana pobeda nad Novim Pazarom, a onda i drugi evropski poraz, sada u Trabzonu.

Zvezda nije samo pobedila prethodnih sezona Bragu, Ludogorec, igrala "rame uz rame" sa Milanom i Rendžersom, Zvezda se takmičila, zatvarala, "ubijala" protivnika svojim idejama. Bar za sada, to je nestalo.

Ko će i kada biti nova Braga?

Zvezda je opravdanje mogla da potraži u prethodnoj sezoni koja je, takođe, krenula slabije. Šerif je bio koban u Ligi šampiona, Partizan je bio na "plus dva", ali... Desila se Braga i pobeda u Beogradu. Bez preterivanja, taj meč je u velikoj meri okrenuo sezonu i uneo novu energiju. Šampionu Srbije je potreban jedan takav meč, jedna takva pobeda.

MORAMO DA SE POGLEDAMO U OGLEDALO Nikad surovije reči Zvezdinog napadača, nikoga nije štedeo

Možda bi u prošlosti to moglo da se okrene trijumfom u 88. minutu protiv Novog Pazara, ali su apetiti, kako navijača, tako i igrača porasli. Možda je sve to moglo da se okrene trijumfom nad Partizanom, Monakom, Trabzono, ali će na "novu Bragu" morati da se pričeka.

Milojević (ni)je krivac

Treneru Milojeviću se ne može mnogo zameriti, pre svega jer je u klub došao u jako nezgodnom trenutku i da jeste dobio težu grupu nego lane. Njemu je, kao i Zvezdi, potrebno da "skine mrak" i da dođe do jedne velike pobede ove sezone. Ne one protiv Kolubare, Pjunika ili sličnih, uz dužno poštovanje pomenutih klubova.

Zvezda - Hamšikova talija

Marek Hamšik postigao je prvi gol za Trabzon protiv Zvezde, a to mu je bio prvi pogodak u Evropi od 28. novembra 2018. godine. Tada je bio strelac upravo protiv crveno-belih u grupnoj fazi Lige šampiona kada je kao igrač Napolija igrač Napolija ugostio šampiona Srbije

Ne treba lomiti glavu i udarati njom o zid. Ništa nije izgubljeno, daleko od toga. Treba učiti iz grešaka. Prva prilika da Zvezda povrati šansu za prolaz biće kada na "Marakanu" dođe Ferencvaroš, neočivano, lider grupe H. Crveno-beli će imati priliku da nanesu prvi poraz šampionu Mađarske, a sebi upišu pobedu koja bi bila velika, ne kao kuća, već kao soliter.

GDE JE NESTALA

FK Crvena zvezda

 

 

Dve nedelje od suvog zlata

Nakon meča sa Napretkom u nedelju, Zvezdu očekuje dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija. Baš taj period biće presudan po Milojevića i Zvezdu. To nije mnogo vremena, ali može i mora da bude dovoljno da se vrati "ona" Zvezda.

NIKOLIĆ I BORJAN POSLE PORAZA U TURSKOJ Uvek me raduje kada postignem gol, teška utakmica za nas, nismo dobro izgledali

Čak ni eliminacija iz Lige Evrope nije smak sveta, veći problem bi bio bezidejnost i izostanak bar naznake da se crveno-beli vraćaju na pravi put. Duel sa Monakom može da bude pravi putokaz. Zubi su pokazani skupocenom rivalom, bilo je prvih obrisa Milojevićeve Zvezde, ali je pobeda izostala, ali i sreća. Velika je istina da se sreća zaslužuje, a Zvezda ju je imala tada kada je to zaslužila, kao onda u Kopenhagenu, Salcburgu...

Sada je ponovo u potrazi za njom i bitno je da je ponovo pronađe...na vreme.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sumadinac

16.09.2022 10:23

Gde je nestala Zvezda pa fali joj ozbiljan Trener koji ce igracu postaviti ozbiljan zadatak a kao drugo prava uprava a ne ovi Lipovi.