SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezdi se ovo nikada pre nije desilo, da li je već vreme za slavlje?
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su neporaženi i na trećem "večitom" derbiju ove sezone i tako sa "plus dva" ulaze u preostalih šest utakmica plej-ofa Superlige Srbije, te je jasno da su jako blizu odbrane titule.

To ujedno i znači da će crveno-beli naredne sezone ponovo biti predstavnik naše zemlje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, ovog puta situacija će biti nikad povoljnija, a Zvezdini fudbaleri su sami zaslužni za takav uspeh.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

O čemu se radi? 

Već pet godina konstantnosti, odličnih igara u Evropi, grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope, tri nokaut faze... sve to uticalo je da se Zvezdin koeficijent "napumpa" i sada je šampion Srbije na visokom 35. mestu na UEFA rang listi sa čak 46.000 bodova.

U prevodu to znači da će Zvezda po prvi put od kada se igraju kvalifikacije za Ligu šampiona biti povlašćena u svakom kolu, naravno, pod uslovom da zaista odbrani titulu u Srbiji, a jako je blizu da to učini.

SJAJNE VESTI IZ UEFA STIGLE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Šampion Srbije bi kvalifikacije započeo od drugog kola, možda i trećeg ukoliko se situacija sa ruskim klubovima ne promeni. Naravno, posao opet neće biti lak, ali svakako da status nosioca nosi sa sobom i određenu dozu obaveze. 

Ukoliko favoriti "ispoštuju" u kvalifikacijama, a situacije u šampionatima širom Evrope ostanu ko sada, onda bi crveno-bele u plej-ofu Lige šampiona čekali Olimpijakos, Kopenhagen, Karabah i Trabzon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading