MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!
Tanjug/Miloš Milivojević

tmosfera je bila vatrena, navijači su verovali kao nikada pre i pored poraza od 0:3 u prvom meču u Glazgovu. Sve je i krenulo u pravom smeru, gol posle 10. minuta, inicijativa... Sve je išlo po planu, ali se niko nije nadao da će "matori" Alan Mekgregor obući mađioničarski plašt, uzeti čarobni štapić i začarati svoju mrežu.

Škotski veteran ispravljao je svaku grešku svojih saigrača, vadio kestenje iz vatre i ponovo podsetio na čuvenu 2007. godinu kada je bio junak prolaska u Ligu šampiona baš na "Marakani". Pamtili su "zvezdaši" tu letnju noć, a pamtiće i ovu ranu prolećnu baš po 40-godišnjem Mekgregoru.

Nekoliko sjajnih šansi za Zvezdu na startu, a onda i pogodak, zaista sjajan, Mirka Ivanića koji je nakon centaršuta Gelora Kange uspeo da grudima primiri loptu, a onda je zakuca u mrežu.

Proključala je tada "Marakana", a Škoti zadrhtali svaki put kada je Zvezda bila u posedu. Mašio je Milan Pavkov, mašio je Ohi, ali su se uglavnom "zvezdaši" hvatali za glavu zbog odbrane Mekgregora.

MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Najbolja šansa za crveno-bele da udvostruče prednost stigla je pred sam kraj prvog dela igre kada je Kristijano Pićini raspalio levicom, ali parada škotskog golmana bila je nestvarna. 

Imala je Zvezda 45 minuta nade, "delije" su i dalje verovale u čudo. Ohi je u 49. minutu mogao da izazove erupciju da je mirnije dodao do Pavkova. Izdržao je duel Norvežanin sa Basijem, ali onda poslao prejaku loptu do svog saigrača pa je propala lepa prilika.

MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Kazna za sve promašaje stigla je u 56. minutu kada je jednu od kontri i malobrojnih šansi iskoristio Rajan Kent i matirao Milana Borjana. Čak ni to nije slomilo crveno-bele koji su nastavili sa atacima, ali jednostavno Mekgregor se nije dao savladati.

Jeste kapitulirao u 93. minutu kada je Ben bio precizan iz jedanaesterca, ali je tada već bilo kasno.

MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!

Alo!/Vladimir Marković

 

Zvezda je odigrala muški, pokazala da je možda bolji tim ispao, ali svakako da je ovo sjajan uspeh za srpski fudbal. Ravnopravnih 180 minuta igre u osmini finala Lige Evrope, dugo je to bio san, a sada je java.

Rendžers će u petak saznati rivala u četvrtfinalu, a crveno-bele čekaju borbe na još dva fronta do kraja sezone.

Golove možete pogledati u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - RENDŽERS 2:1 (1:0)

Ivanić u 10. minutu, Ben u 90+3. minutu (penal) za Zvezdu - Kent u 56. minutu za Rendžers

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Rodić (od 72. Falko), Dragović, Eraković, Pićini (od 56. Gajić), Sanogo, Katai, Kanga, Ivanić (od 72. Motika), Pavkov, Ohi (od 63. Ben).

RENDŽERS: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Basi, Balogun - Džek (od 68. Sands), Lundstrim (od 80. Barišić) - Aribo (od 68. Arfild), Kamara, Kent - Moreloš (od 80. Ruf).

KRAJ!

90+3. minut - GOOOL! Ben siguran! Zvezda vodi!

90+1. minut  - PENAL! Fauliran je Falko! Ben ima šansu da donese pobedu Zvezdi.

84. minut - Prilika za Rendžers, probao je Ruf, ali brani Borjan.

83. minut - Žuti karton sada za Kataija nakon faula.

80. minut - Dve promene kod Rendžersa. Moreloš ne može više, pa ga menja Ruf, dok Landstrim ustupa mesto Barišiću.

76. minut - Preti Pavkov glavom, ali lopta sada ide daleko od gola.

72. minut - Još dve promene u Zvezdi. Nemanja Motika menja Ivanića, a Filipo Falko na terenu umesto Rodića.

71. minut - Prvi žuti karton na utakmici i to za Aleksandra Dragovića.

70. minut - Ponovo odlična šansa i ponovo odlično brani Mekgregor! Katai je centrirao, a Gajić probao glavom. Ništa od gola.

68. minut - Dve promene kod gostiju. Aribo i Džek izlaze, a u igri su Arfild i Sands.

66. minut - Šta je sada sve odbranio Mekgregor. Prvo udarac glavom Pavkova, onda šut sa distance Kange, a nakon toga i odbitak Bena. Nestvarno kako brani golman Škota.

63. minut - Druga promena u redovima Zvezde, Ohi ide van igre, a na terenu je El fardu Ben.

57. minut - Ne može više Pićini, umesto njega na terenu je Milan Gajić.

56. minut - GOOOOL! Rajan Kent koristi kontru Škota i šalje loptu u mrežu.

54. minut - Šansa sada za Ohija, ali ponovo je to slabo za Mekgregora kome lopta ide pravo u ruke.

49. minut - Ponovo velika prilika za Zvezdu! Sada je Ohi izdržao duel sa Basijem, ali je prejako dodao ka Pavkovu koji je bio sam i ispred koga je bio prazan gol. Crveno-beli su po ko zna koji put bili blizu!

 

 

48. minut - Dve šanse za Zvezdu u kratkom intervalu. Pretio je sada ponovo Ivanić, ali brani Mekgregor.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!

Alo!/Vladimir Marković

 

45. minut - Pićiniiiii! Kakva šansa! Odlično se namestio na levu nogu Italijan, a Mekgregor paradom čuva svoj gol! Još minut nadoknade.

38. minut - Moreloš ponovo u šansi, ali je sada pokušao iz okreta i to se završilo jako dobro po Zvezdu. Preslab udarac koji je Borjan lako pokupio.

23. minut - Kakva šansa za Pavkova! Ostao je sam na golmana napadač Zvezde, ali je loše zahvatio loptu!

MEKGREGOR JE ZVEZDINA NOĆNA MORA! Crveno-beli se muški borili, savladali Rendžers, ali ostali bez četvrtfinala Lige Evrope!

Alo!/Vladimir Marković

 

 

22. minut - Moreloš ponovo preti, sada je bilo opasnije, ali lopta ide pored gola.

19. minut - Sada šansa za Ohija! Aleksandar Katai je centrirao, a Norvežanin glavom pretio, ali je slabo zahvatio loptu. Lako je to odbranio Alan Mekgregor.

15. minut - Žuti karton za Dejana Stankovića koji je prigovorio sudiji nakon jednog duela.

13. minut - Umalo 2:0 za Zvezdu! Kasnio je sada Ivanić da ugura loptu ponovo u mrežu!

10. minut - GOOOOOOL! MIRKO IVANIĆ! Zvezda vodi! Kanga je centrirao, a na pravom mestu našao se vezista crveno-belih koji je spustio loptu grudima i zakucao je u mrežu!

6. minut - Prva pretnja gostiju preko Alfreda Moreloša, ali je Kolumbijac slabo šutirao pa Milan Borjan nije imao mnogo posla.

4. minut - Pada Ohi na ivici kaznenog prostora nakon očiglednok kontakta sa Goldsonom, ali sudija pokazuje da se igra dalje.

18.48 - Utakmica je počela uz sjajnu koreografiju preko čitavog stadiona.

 

 

18.45 - Igrači su na terenu, meč uskoro počinje!

18.00 - Stadion se polako puni, ispred "Marakane" se stvara ogromna gužva. Jasno je da će kapacitet biti popunjen do poslednjeg mesta.

 

17.56 - Ostalo je manje od sat vremena do početka utakmice, a igrači Rendžersa prošetali su travom "Marakane".

 

 

17.38 - Spremna je i Crvena zvezda:

 

 

17.33 - Na klupi za rezervne igrače ostali su:

Crvena zvezda: Popović, Gajić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Ben, Stanković, Radulović, Srnić, Gobeljić.

Rendžers: Meklori, Meklofin, Dijalo, Remzi, Sends, Ruf, Sakala, Barišić, Arfild, King, Louri.

17.30 - Sada je sve jasno, Zvezda od starta sa Milanov Pavkovim i Ohijem Omoijuanfom u napadu. Van Bronhorst je izveo identičan sastav kao u Glazgovu pre sedam dana.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Rodić, Dragović, Eraković, Pićini, Sanogo, Katai, Kanga, Ivanić, Pavkov, Ohi.

RENDŽERS: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Basi, Balogun - Džek, Lundstrem - Aribo, Kamara, Kent - Moreloš.

 

 

 

 

17.05 - Zvanične postave očekuju se uskoro. Što se Zvezde tiče jedina je nedoumica da li će Dejan Stanković krenuti sa jednim ili dva špica, dok je izvesno da Đovani van Bronhorst neće praviti promene.

16.58 - Navijači Rendžersa krenuli su na stadion u pratnji policije, ali ne korteo već autobusima:

 

 

16.45 - Ekluzivni snimak sa beogradskih ulica. Jedan navijač uhapšen je zbog krađe torbice, a kod sebe je imao šal Rendžersa.

16.27 - Rendžers se pohvalio na društvenim mrežama da je spreman za okršaj:

 

 

16.22 - Sigurno da ne moramo da vas podsećamo da je rezultat prvog meča bio 3:0, a večerašnji duel biće šesti po redu između Zvezde i Rendžersa. Škoti su dva puta slavili, dva puta je bilo nerešeno, a crveno-beli imaju samo jedan trijumf i to iz 1990. godine. Upravo te sezone osvojen je trofej Kupa šampiona.

15.53 - Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je u sredu na konferenciji da se njegova ekipa neće predati, da će izaći hrabro i boriti se pred svojim navijačima. Više o samoj konferenciji pročitajte OVDE.

15.48 - Nekoliko sati pred utakmicu stiglo se saopštenje iz Crvene zvezde, jako važno saopštenje. Više o tome OVDE.

15.39 - Iako najava ovo meča nije bila baš idealna, s obzirom da je došlo do incidenata i tuče navijača Crvene zvezde i Rendžersa tokom noći situacija se sada smirila. Pristalice škotskog tima okupirale su beogradske ulice i kafiće gde se uz pivo i pesmu spremaju za duel.

 

15.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču osmine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Rendžersa. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "Marakane".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Цоби

17.03.2022 20:53

Свака част бољи смо били сви време ал среће нисмо имали поред толики шанси свака част играчима и тренеру