Milimetri (ne) sreće, metri zajedništva i kilometri nade!
EPA

Kada bi se osvrnuli na statistiku, a onda i dešavanja na terenu, videli bismo da je šampion Srbije odigrao jedan sasvim dobar meč. Dva poništena gola zbog milimetarskih ofsajda, pa promašen penal, pa prečka... Jednostavno, sreća nije bila na strani Zvezde na "Ajbroksu".

Rendžers je iskoristio kikseve, loše napravljen penal i sa tri gola viška krenuće na put u Beograd na revanš 17. marta.

Milimetri (ne) sreće, metri zajedništva i kilometri nade!

FK Crvena zvezda

 

 

Dejan Stanković nije očajavao, s pravom, jer Zvezda zaista nema šta da izgubi. Iza sebe ima sjajnu sezonu, duel sa Rendžersom treba da shvati kao nagradu za trud, ali i nešto što kroz godine treba da postane uobičajeno.

- Bila je vrlo dinamična i jaka utakmica. Možda smo zaslužili da izgubimo, ali ne ovakvim rezultatom. Bili smo fenomenalni, zaslužili smo makar jedan gol. Borili smo se hrabro pred krcatim stadionom Centimetri su odlučiivali kod ofsajda, prečka Kange, Saletov penal… Nekada dobijaš u fudbalu, nekada gubiš… Neću da umanjim pobedu Rendžersa pričom da nam je nedostajalo sreće. Ovo veče će nam se negde vratiti negde, u to budite sigurni - rekao je Stanković na konferenciji nakon utakmice.

DETALJI ODLUČILI! I pored ubedljivog poraza Stanković veruje u čudo, jednom rečenicom oduševio "delije"

Videlo se ponovo da Zvezda diše kao jedan, ostaje žal za tim jednim golom. Poraz boli, kao i svaki, ovaj možda jače nego drugi, ali... Padali su mnogo veći i jači na "Marakani", ako neko može da uradi nemoguće, onda je to klub iz Ljutice Bogdana.

Dragović: Je*i ga, izgubili smo, ali...

Defanzivac Zvezde Aleksandar Dragović uspeo je da natera osmeh na lice treneru Stankoviću kada je opsovao u naletu emocija na konferenciji. - Jedino što su napravili bili su ti prekidi. Znali smo da su veliki i da njihov kapiten dobro centrira. Je*i ga… Izgubili smo, ali nikad se ne zna.

- Imali smo sastanak posle meča, rekao sam im da sam preponosan na njih. Ovo je samo igra, postoje stvari kao što su zajedništvo. Boli nas ovo, boli nas način, jer smo zaslužili jedan ili dva gola i da na tajnačin otvorimo vrata istorije. Stizali smo do šansi iz akcije koje smo pravili, a primili smo tri gola iz prekida. Videli ste da sam se smejao, jer nismo naplatili našu sreću i hrabrost. Bili smo dobri i jaki, žao mi je što nismo postigli bar gol.

Ako bi merili koliko je Zvezdi nedostajalo u Glazgovu, onda su milimetri odlučivali, ali Zvezdina želja može u ovom pogledu da se meri u metrima, jer je bilo na pretek, a tek nada.... pa ona je kilometarska.

KAD SREĆA OKRENE LEĐA! Borjan: Sve je ovo fudbal...

Ne, nije potrebno navijačima Zvezde da ovo gledaju kao neuspeh, ovo je sezona za ponos, utakmice kao na "Ajbroksu" vam niko ne poklanja, njih morate da zaslužite. Zvezda ih je zaslužila, možda nije imala sreće, ali ko zna. Fudbal je čudna igra, zato ga i svi toliko volimo.

Parola navijača Rendžersa nema veze s Zvezdom

Tokom utakmice domaći navijači razvili su transparent "Zarađujete novac od nasilnika, sram vas bilo" koju su mnogi povezali sa saradnjom Zvezde i Gasproma. Međutim, radi se zapravo o protivljenju odigravanja prijateljske utakmice protiv Seltika, sve zbog jednog od trenera protivničkog kluba koji se sumnjiči za pedofiliju. Jedan od glavnih krivaca je biznismen Džejms Torbet koji je dva puta bio u zatvoru zbog uznemiravanja dece. Navijači oba kluba su protiv ovakvih stvari, a parole ovakvog tipa česta su pojava ove sezone na škotskim stadionima

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading