SRAMOTAN PENAL JE BIO PRESUDAN Remi Zvezde i Empolija, revanš će odlučiti ko će dalje (VIDEO)
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Empoli 1:1 (1:0) 

 
Stadion: „FK Čukarički“. 
 
Sudija: Vasilis Fotias (Grčka). 
 
Strelci: Stojanović u 42. minutu za Crvenu zvezdu, a Inoćenti u 56. minutu iz penala za Empoli. 
 
Žuti kartoni: Melentijević, Lečić (Crvena zvezda), Rica (Empoli). 
 
Crvena zvezda: S. Marinković, Mimović, Leković, Melentijević, Radojević (od 21. Marić), Lečić, Stojanović, Branković (od 79. Ognjenović), Nikolašević (od 79. Rakić), Pirgić (od 63. Milosavić), Kahvić. 
  
Empoli: Hvalič, Moreli, Evanđelisti, Pecola, Rica, Facini, Ignjačiti (od 66. Renzi), Inoćenti, Magacu (od 66. Hejmison), Baldanzi, Logrieko (od 46 Rosi). 
 

Iako su bili daleko bolji rival tokom meča i u još jednoj evropskoj predstavi demonstrirali napadački fudbal, to nije bilo dovoljno da omladinci Crvene u drugom kolu Lige šampiona savladaju Empoli. Meč je završen rezultatom 1:1, jedini pogodak u timu Marka Neđića postigao je Marko Stojanović, a revanš u Italiji igra se 23. novembra. 

 
Izabranici Marka Neđića otvorili su meč agresivno, pokušavajući da pritiskom na odbrambenu liniju protivnika, te da tako stvore priliku za gol. U nekoliko navrata su biseri Zvezde pokušavali i ubacivanjima po boku, ali je odbrana gostujuće ekipe uspevala da otkloni opasnost. Upravo posle dobrog centaršuta Brankovića sa desnog boka, Lečić je pobegao čuvaru i iz okreta gađao, ali je njegov pokušaj u 14. minutu završio nekoliko centimetara pored leve stative. 
 
Mogli su i gosti da stignu do vođstva u 20. minutu, ali je talentovani golman Marinković bio na visini zadatka i refleksnom odbranom sačuvao mrežu. Priliku da dovede crveno-bele u vođstvo imao je i Marić koji je zamenio povređenog Radojevića. Odlično je probio po desnom boku Mimović, uputio dobar centaršut, a posle odbitka se na pravom mestu našao Marić koji je iz prve "ispalio projektil" sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj završio pored desne strane gola gostiju. 
Ubrzo se isplatio pritisak domaćih, pa su tako izabranici Marka Neđića stigli do zasluženog vođstva u 42. minutu. Bio je to mat u tri poteza, s obzirom da je Stojanović uposlio Nikolaševića i nastavio kretnju, a potom dobio loptu u petercu poslao je u mrežu za veliku radost crveno-belih. Već u narednom minutu, ponovo se istakao talentovani golman Zvezde, kad je maestralnom refleksnom intervencijom skrenuo loptu preko gola, pa se tako na pauzu otišlo sa vođstvom domaćina. 
 
Zvezda je počela drugi deo igre u istom ritmu, pa su tako već u 48. minutu crveno-beli u dva navrata mogli da udvostruče prednost. Prvo se u prilici posle odličnog kontra napada našao Mimović, ali je njegov šut završio malo pored desne stative. Već u narednom napadu Stojanović je mogao po drugi put da se upiše u listu strelaca. Odlično je istrčao kontru strelac vodećeg gola, sjajno se rešio čuvara, i pokušao levom nogom, ali je njegov šut završio u rukama golmana gostujuće ekipe. 
 
Gosti su izjednačili u 56. minutu i to iz jedanaesterca, a strelac je bio Inoćenti. Glavni sudija je okarakterisao pad Facinija kao posledicu starta Melentijevića, iako štoper Zvezde nije načinio prekršaj. 

Pretili su fudbaleri domaćih do kraja i želeli da dođu do pobede koja bi im donela miran revanš. Mogao je Rakić samo što je ušao u igru da se upiše u strelce, kad je posle gužve u kaznenom prostoru levom nogom gađao dalji ugao gola gostiju, ali je Hvalič ipak uspeo to da odbrani, posle čega je usledila mirna završnica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading