BOJAO SAM SE DA MI VIDIĆ NE OTKINE GLAVU! Dragović progovorio o svom idolu iz dečačkih dana, a zatim je pomenuo Salaha:  Spremio sam ga za uslove na engleskim terenima!
FK Crvena zvezda

On je za austrijski "Spox" pričao o iskustvu iz Bazela, Lestera, reprezentaciji, ali i o susretu sa Nemanjom Vidićem koji mu je bio idol u dečačkim danima.

- Nažalost, nisam imao čast da se van terena susretnem sa Vidićem. Igrali smo jedan protiv drugog 2011. u Ligi šampiona, pobedili smo ih i izbacili, zbog čega se nisam usudio da razgovaram sa njim. Bojao sam se da mi ne otkine glavu - prisetio se Dragovića meča u Bazelu.

Ističe da bi voleo da upozna nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde i Mančester junajteda.

- Njegov sin trenira sa Crvenim zvezdom, pa se nadam da će Nemanja svratiti u prostorije kluba i da ću biti u prilici da razgovaram sa njim. Oni i Serhio Ramos su bili jedina dva fudbalera sa kojima sam želeo da se slikam - rekao je on.

U Bazelu je igrao zajedno sa Mohamedom Salahom, a nakon toga slavni Egipćanin je prešao u Čelsi, da bi potom otišao u Romu iz koje prešao u Liverpul gde proživljava svoje najbolje dane.

- Ja sam ga na to pripremio (smeh prim. aut)... Često smo zajedno radili duele, uvek se plašio da ću mu slomiti nogu. Tako sam ga spremio za uslove na engleskom terenima. Odmah se videlo da je brzinom spreman sve da nadmaši. Svojim radom je mnogo napredovao - rekao je on.

U Austriji još uvek ne mogu da veruju da je Dragović izabrao prelazak u Crvenu zvezdu, pored brojnih ponuda, a on kaže da ga je deda još kao malog zarazio crveno-belom bojom.

- Deda me je od malih nogu vaspitavao da budem navijač Crvene zvezde. Za njega je klub sve. Bio je nastadionu 1991. godine kada je osvojen Kup šampiona i na to je potrošio mesečnu platu. Moji rođaci, koji žive u blizini Beograda takođe su navijači Crvene zvezde - dodao je Dragović.

Čak iz Beča dolazio je u Beograd da gleda "večiti" derbi dok je bio dete.

- Deda me je vodio na derbije sa Partizanom. Nas dvojica bismo krenuli u subotu, u nedelju gledali meč i onda se vratili. Bio sam oduševljen atmosferom, sve je na mene ostavilo utisak. Policija oko stadiona, pirotehnika, adrenalin. Sve je bilo vruće. Tada sam shvatio da mi je san da igram pred takvim navijačima - ističe štoper crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading