LOŠA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda pobedila Bragu, ali nije očekivala ovaj problem!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Fudbaleri Crvene zvezde nedavno su odigrali 1:1 sa Partizanom u 165. "večitom derbiju", a pre toga upisali prvu pobedu na premijeri u Ligi Evrope protiv Brage (2:1).

Već 30. septembra crveno-bele očekuje duel sa ekipom Ludogoreca u Razgradu. Eventualni trijumf šampiona Srbije pogurao bi ih ka cilju, a to je proleće u Evropi. Sa šest bodova gotovo je izvesno da bi se Zvezda našla među tri ekipe (treće mesto garantuje nokaut fazu Lige konferencija), a kasnije bi se borila za prva dva mesta u Ligi Evrope.

LOŠA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Jeste Zvezda zaradila 630.000 evra pobedom, pomogla srpskom fudbalu i dobila nove bodove. Ipak, za sada, nije sve idealno, ali bi uskoro moglo da bude.

Naime, ekipa Dejana Stankovića pala je za jedno mesto na UEFA listi i sada se nalazi na 42. mestu, iza ekipe Jang Bojsa. Švajcarci su šokirali Mančester junajted i to odlično naplatili. 

Pobedili su i Zvezda i Jang Bojs, kako onda samo Švajcarci napreduju?

LOŠA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Jednostavno je. U Ligi Evrope se bodovi brane, dok je u Ligi šampiona situacija drugačija. Zvezda ili bilo koji klub koji igra drugo po jačini takmičenje u Evropi, mora prvo da odbrani tri boda u grupi. Zvezda je pobedila, osvojila dva boda i sada joj nedostaje samo jedan (remi donosi jedan bod, pobeda dva) kako bi sakupila tri. Nakon toga, svaki sledeći bod bi joj "pumpao" koeficijent i tek tada bi crveno-beli mogli da napreduju.

Sa druge strane, Jang Bojs je pobedom takođe osvojio dva boda, ali kako ih ne brani, odmah je napredovao na listi. Nema sumnje da će šampion Srbije u narednih pet mečeva uspeti da dobije još koji bod i tako sebi podigne koeficijent, a tako i šanse da se naredne sezone u eventualnom plej-ofu kvalifikacije za Ligu šampiona nađe među povlašćenima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading