ODLIČNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi, a tek sledi ono najbolje!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbalski klub Crvena zvezda u četvrtka (18.55) igra prvi meč grupne faze Lige Evrope, a rival im je portugalska Braga. Crveno-beli će tako započeti petu godinu zaredom u nekom od dva najjača evropska takmičenja.

Duel na "Marakani" se približio, a odlične vesti ponovo su stigle u Ljutice Bogdana direktno iz UEFA.

Naime, šampion Srbije već sada zna da će dodatno napredovati na UEFA listi, tako da bi naredne sezone mogao da bude povlašćen čak i u eventualnom plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Uslov je, naravno, da pre toga odbrani titulu u Superligi Srbije.

ODLIČNA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zvezda ove godine brani 1,5 bodova osvojenih u sezoni 2016/17 kada je eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca, a onda poražena od Sasuola u plej-ofu Lige Evrope.

Već sada su crveno-beli uspeli da odbrane tih 1,5 bodova i na to zarade još toliko (za sada ukupno osvojeno 3 boda). To znači da će svakako napredovati na UEFA listi koeficijenata za narednu sezonu, a kako bi sakupili još bodova biće im potrebno da prvo sakupe 3 boda u grupnoj fazi. Dakle, Zvezdi je potrebna jedna pobeda i jedan remi (ili tri remija) kako bi "odbranila" 3 osvojena boda, a onda bi svakim novim dodatno napredovala na listi.

ODLIČNA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U grupnoj fazi pobeda se vrednuje sa dva, a remi sa jednim bodom. U konkurenciji Brage, Ludogoreca i Midtjilanda, sigurno da na "Marakani" očekuju više od četiri boda u grupi. Takođe, plasman u nokaut fazu bi doneo čak četiri nova boda crveno-belima i verovatno im omogućio da narednu sezonu dočekaju među povlašćenim ekipama u plej-ofu Lige šampiona, po prvi put u istoriji crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading