MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je angažovala još jedno kapitalno pojačanje u ovom prelaznom roku, reč je o napadaču Rišairu Živkoviću.

Potpisao je trogodišnji ugovor.

- Srećan sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram.  Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće. Želim dobru sezonu za nas. Uvek sam pratio Zvezdu, bio sam ovde i prošle nedelje protiv TSC-a, gledao sve kvalifikacione utakmice, upoznat sam i sa bogatom istorijom. Gledao sam i utakmicu protiv Čukaričkog, navijači su fantastični. Malo je takvih navijača u svetu, koji zdušno bodre svoj klub. Hoću da budem dobar u Zvezdi, da dam sve od sebe i pokažem se u pravom svetlu. Ne bih da licitiram o broju postignutih golova, samo želim da pomognem timu - zaključio je Živković koji je zadužio dres sa brojem 30.

MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)

FK Crvena zvezda

 
MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)

FK Crvena zvezda

 

Zadovoljan zbog potpisa Živkovića bio je i sportski direktor Mitar Mrkela, koji ističe da je dobro upoznat sa njegovim kvalitetima.

- Veoma mi je drago što je došao u Zvezdu. Dobro ga poznajem, još dok sam bio u Fudbalskom savezu Srbije, razgovarao sam sa njegovim ocem i njim o mogućnosti da zaigra za našu reprezentaciju, ali to se tada nije ostvarilo. Saradnja je ostvarena sada dolaskom u Crvenu zvezdu. Radi se o talentovanom igraču kom je predviđena velika karijera. Ajaks ga je doveo još sa 17 godina, ali nije bilo sve kako je zamišljeno.  Međutim, smatram da u Zvezdi može da dosegne visine. Ima talenat i atletske sposobnosti, pre svega brzinu, kao i osećaj za gol. Biće pojačanje i za prvenstvo i za Evropu - zaključio je Mrkela.

MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)

FK Crvena zvezda

 
MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)

FK Crvena zvezda

 

Rišairo Živković je rođen 5. septembra 1996. godine u holandskom gradu Asenu, a korene „vuče“ iz Srbije, tačnije iz Pirota odakle mu je majka.

Fudbalski se školovao u Foksholu i Groningenu za koji je zabeležio i prve seniorske minute gde je u potpunosti skrenuo pažnju na sebe i poneo epitet jednog od najtalentovanijih fudbalera Holandije.

On je kao šesnaestogodišnjak debitovao, a onda u naredne dve godine na 40 utakmica postigao 11 golova, posle čega je usledio prelazak u Ajaks. Tamo je dominirao u drugom timu i postigao 27 golova na 40 mečeva, dok se za slavni holandski klub dva puta upisao u strelce na 10 utakmica.

Usledile su pozajmice u Viljem (18 utakmica i četiri gola) i Utreht (38 utakmica i 12 golova), a potom i prelazak u Ostende. U belgijskoj ekipi je na 58 mečeva postigao 16 golova, da bi se potom obreo u Kini i zaigrao za Čangčun Jatai (31 utakmica i 15 golova), odakle je otišao na dve pozajmice, prvo u Šefild Junajted (pet utakmica), a potom i u Gvangžu (osam utakmica i četiri gola).

MEGA POJAČANJE NA MARAKANI Rišairo potpisao! (FOTO)

FK Crvena zvezda

 

Živković, koji osim pozicije centralnog napadača, može da igra i bočno, je u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao sposobnost da postiže golove. Takođe, prošao je i sve mlađe kategorije holandske reprezentacije, a poseduje i srpski pasoš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading