ZVEZDA NA PRAGU GRUPNE FAZE Stanković: Postaraću se da ne bude opuštanja (VIDEO)
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će sutra od 20.30 gostovati Klužu u okviru revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uprkos tome što je prvi susret završen rezultatom 4:0 u korist crveno-belih, šef stručnog štaba Dejan Stanković poziva na oprez.

- Kada igraš protiv ozbiljnog kluba sa bogatom istorijom kao što je Kluž, onda moraš foksurirano da uđeš u utakmicu. Imamo povoljan rezultat, ali mora da bude pravi pristup od prvog minuta, jer predstavljamo Zvezdu i ne želim neke nepredviđene scenarije. Ulazimo sa najjačim snagama u meč. Svakako je bolje doći sa 4:0, nego 0:0, ali to neće promeniti naš odnos prema utakmici. Ne smem da dozvolim igračima da se opuste. S obzirom na to kako gledam na Zvezdu i koliko je poštujem, to ne mogu da dopustim. Tako da, svi moraju da razmišljaju po principu da nema opuštanja - počeo je Stanković.

Osvrnuo se i na prvi meč koji je Zvezda dobila 4:0.

- Smatram da je Kluž odlična ekipa, ali smo se i mi i oni našli u čudnoj situaciji posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni pod tim pritiskom, nisu uradili ono što su zamislili, ali moje poštovanje prema njima je ogromno. Dobra su ekipa, ali rezultat je plod nečega što smo mi zamislili i demonstrirali na terenu tokom svih 90 minuta. Odigrali smo dobru utakmicu, tako treba da izgleda naš tim. Ne mislim da je razlika u kvalitetu četiri gola u našu korist, ali pohvale mojim momcima koji su odlično igrali.

Interesantno je da je Stanković svojevremeno nastupao sa jednim fudbalerom Kluža, reč je o Denisu Alibeku. Nezaobilazno pitanje za rumunske medije bio je i komentar o Kristijanu Kivuu, legendi tamošnjeg fudbala.

- Alibeka znam iz Intera, bio je veliki talenat tada. Ušao je sa klupe u Beogradu i pokazao koliko je dobar igrač. Što se Kivua tiče, on ima ogroman potencijal kao trener. Deca su mi prošla omladinsku školu Intera, znam kako se radi, sve je to fenomenalno.

Postoje određeni kadrovski problemi sa povredama.

- Falko ima rupturu mišića, sve smo probali, ali ne ide, nedostaje nam više vremena. Slično je i sa Degenekom, uradili smo sve što je moguće. Videćemo...Igraće ukoliko bude mogao. Takođe i Dragović ima malu rupturu mišića. Ostali su spremni. Nema razloga za kalkulacije, mi na evropskim utakmicama treba da izgledamo fenomenalno, tako da rotiranja neće biti, jedino ako nas stanje naših igrača primora ili uslovi na tako nešto.

U mentalitetu trenera Stankovića nije da se brani ili razmišlja o porazu.

- Nećemo braniti 4:0 i ne razmišljam o porazu. Mi smo spremili utakmicu tako da idemo na pozitivan rezultat, a to je nešto što ne bi uticalo na mentalitet mojih igrača. Ne želimo da budemo podređeni i da se branimo, ali ako budemo morali, radićemo to organizovano. Ipak, nije mi startu takvo razmišljanje. Uradiću sve da igrači budu maksimalno koncentrisani. Ne mogu da ih lažem i kažem da je 0:0 ili 0:1 bila prva utakmica, ali treba da budemo iskusni, pametni i direktni. Nema opuštanja, postaraću se da toga ne bude, a ipak ako dođe do toga - reagovaću. Želimo da budemo organizovani i požrtvovani. Talenat dolazi posle toga i on ne sme da bude na prvom mestu. Želimo konkretnost kao u Beogradu.

Za kraj, govorio je i o uslovima u Rumuniji.

- Juče je i u Beogradu bilo sveže, trenirali smo na 20 stepeni. Uslovi su dobri, ali smo se navikli na sve. Prethodnih mesec i po dana igramo na temperaturama koje su preko 35 stepeni. Sada je prava fudbalska klipa, engleska...I bolje je tako - zaključio je Stanković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading