"KAKO SE KALIO ČELIK" Kobra iz Knina, Obradovićev najveći greh i navijač koji je "preko noći" postao košarkaš!
KK Crvena zvezda

Kako je došlo do toga da zaboravljeni postane najbolji?

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost i u drugom meču finalne serije i sada sa dve meč lopte idu u Podgoricu gde će već u subotu imati priliku da odbrane titulu šampiona ABA lige.

Skraćeni roster, povrede bitnih igrača, lošija forma, ubedljiv poraz od Igokee, milion raznih faktora bilo je na strani Budućnosti koja je stala na korak do plasmana u polufinale Evrokupa, ali nije bilo rešenja za jednog čoveka - Ognjena Dobrića (26).

KK Crvena zvezda

Dobrić protiv Budućnosti

Momak rođen u Kninu zasijao je kada je najbitnije. Uvek u senci inostranih pojačanja, u ulozi džokera koji je tu da pogodi po koju trojku kada drugima ne ide. Košarkaš koga je krasio isključivo šut van linije 6,75 i dobre blokade "preko noći je naučio da igra košarku". Naravno, to tako može da se kaže samo žargonski, ali je činjenica da je Dobrić ove sezone svoj ofanzivni, ali i odbrambeni arsenal pojačao novim oružjima.

Odlično čitanje igre, prodori, odbrana dovedena do perfekcije... zasluge za tako nešto idu jednom čoveku - Dejanu Radonjiću. Povratak crnogorskog stručnjaka na Mali Kalemegdan oživeo je "kobru", kako navijači zovu Dobrića.

KK Crvena zvezda

Podrška u najbitnijim momentima

Sigurno najveći greh Saše Obradovića koji nije dozvoljavao Ognjenu da pokaže da je ove godine izrastao u meč vinera. Ukupno 50 poena na dva meča finalne serije, ali sa kakvom lakoćom. Kada je teško više nema dileme kome ide lopta u napadu Zvezde, ni Lojdu, ni Holu, ni iskusnom Simonoviću - samo dodaj Ognenu Dobriću i nema brige.

Saigrači su ga davno prozvali "Šegi", jer neodovoljivo podseća na čuvenog lika iz crtanog filma "Skubi du", ali daleko da je Dobrić protiv Budućnosti bio uplašeni momak koji ne sme da proviri i suoči se sa sopstvenim strahovima. Opravdao je onaj drugi, u ovom slučaju prikladniji nadimak i postao kobra.

Navijači Zvezde sećaju se čuvene fotografije koja je nastala na meču protiv Panatinaikosa kada je Dobrić bio "samo" navijač koji iz sveg srca bodri voljeni klub. Međutim, stvari se brzo promene pa se sa tribine siđe na teren, obuku se patike, reše se dva najbitnija meča u sezoni i postane se junak.

I ne, još uvek nije kraj, "kobra" je spremna za još jedan ugriz...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading