Koš za sreću
promo
Koš za sreću

promo

Koš za sreću, Foto: promo

Meč je zakazan za 3. jul sa početkom od 19 časova na terenima KK Partizan u okviru Kalemegdanske tvrđave.

I ove godine Koš za sreću će pomoći socijalno ugrožene, višečlane porodice širom zemlje, a sem košarkaške utakmice javnih ličnosti, odigraće se i takmičenje u šutiranju humanitarnih trojki poznatih dama. Na prošlogodišnjem okupljanju takođe na Kalemegdanu MVP nagradu dobio je poznati reper Mikri, koji će to zvanje braniti 3. jula na terenima Partizana.

Sem njega, među učesnicima će se naći još puno sportista i javnih ličnosti. Od košarkaša nastupaće Stefan Marković, Ivan Paunić, Branko Lazić, Dino Radončić, Uroš Luković, Marko Tejić... ekipa 3X3 Zemun bivši svetski prvaci, kao i Miodrag Dragičević, Nikola Glišić, Predrag Vasić, Vladimir Vuksanović, Boško Ćirković Škabo kao i tandem muzičara koji će po prvi put igrati Koš za sreću - Željko Vasić i frontmen grupe SARS, Žarko Kovačević. I sve popularniji jutjuberi imaće svoje predstavnike, Nemanja Blažić Triki, Milan Inić Jaserštajn, Miloš Kostić Kimis lajf, Bogdan Lalović Serbiangames BL...

PROČITAJTE JOŠ:

Mihael Šumaher

AP

Ulaz na tribine Partizanovih terena na Kalemegdanu biće besplatan, a svaki gledalac moći će da svoju donaciju ubaci u vidno obeležene kutije. Svaki gledalac koji donira 1000 ili više dinara, na poklon će dobiti specijalno dizajniranu Koš za sreću majicu čija je serija ograničena.

Prva Koš za sreću utakmica odigrala se 2014. godine u sklopu Fontana sportskog leta, a na istoj manifestaciji poznati su u dresovima sa nasmejanom košarkaškom loptom igrali i sledećeg leta. Od 2016. godine Koš za sreću igra se na Kalemegdanskoj tvrđavi i iz godine u godinu pomaže višedetne, ugrožene porodice.

- Svake godine nas okuplja isti cilj, pomoć za porodice iz raznih krajeva naše zemlje i regiona koje žive u teškim uslovima. Deca koja nemaju sve ono što se smatra normalnim kroz jedno odrastanje su nam motivacija da se naš rad nastavlja iz godine u godinu, sa donatorima i učesnicima koji i čine ostvarivim ono što organizujemo. Koš za sreću sigurno neće promeniti svet, ali je nama dovoljan svaki osmeh koji izmamimo našim radom, rekao je osnivač Koša za sreću, Petar Lazić.