Jovana Preković
EPA/Victor Lerena
Jovana Preković

EPA/Victor Lerena

Jovana Preković, Foto: EPA/Victor Lerena

Zvanična svetska prvakinja u karateu, Jovana Preković,  osvojila je zlatnu medalju na Premijer ligi u Istanbulu, u kategoriji 61 kg. Finalni meč joj je zbog povrede predala Iranka Alipourkehak Rozita.

Ovo je prvo takmičenje u organizaciji Svetske karate federacije posle godinu dana i nastup u Istanbulu je bio ogroman izazov za Jovanu koja je prvo kroz četiri pobede izborila učešće u finalu Premijer lige.

Preković je do zlatne medalje došla pobedama nad takmičarkama iz Slovačke Sušakov Ingride, u drugom kolu bila je bolja od takmičarke iz Švajcarske Kornfeld Noeme.

Nakon ovog meča u trećem kolu pobedila je reprezentativku iz Hrvatske Lenard Anu, a u polufinalnom meču savladala je takmičarku iz Irana Alesadi Shima koju je Jovana pobedila veoma ubedljivim rezultatom 6:3.

- Žao mi je što se danas nisam borila jer mi posle godinu dana bez pravih takmičenja svaka borba na visokom nivou mnogo znači. Bez obzira što je Rozita moja direktna konkurentkinja za osvajanje norme za učešće na Olimpijskim igrama iskreno mi je žao što se povredila i žeilim joj brz i uspešan oporavak - izjavila je posle finala Jovana Preković, pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca.

PROČITAJTE JOŠ: