Habib Nurmagomedov
AP/Mahmoud Khaled
Habib Nurmagomedov

AP/Mahmoud Khaled

Habib Nurmagomedov, Foto: AP/Mahmoud Khaled

Habib je dobar deo kampa propustio zbog bolesti i povreda, a Mendez nije mogao da veruje šta se dešava.

"Ja sam došao nešto ranije kako bih mogao da se naviknem, a Habib je stigao nakon pet dana. Pojavio se sa zauškama. Pitao sam se šta je to. Nikad to nisam video. Stigao je dakle u četvrtak, ali nije mogao da trenira, bio je bolestan. Počeo je lagano da radi u ponedeljak, do srede je već bio nešto bolji", priča Mendez i nastavlja:

"Došao sam na trening u četvrtak i pitao sam: Gde je Habib? Rekli su mi da je u bolnici. Pomslio sam, ne čoveče. Bio je u bolnici tri dana. Ludio sam, nije moglo gore. Nisam znao šta da radim. Nisam imao zdravog Habiba, krenuo je u trening-kamp bolestan, morao je nakon toga tri ili četiri dana još da odmara".

Svi su znali da što pre mora da krene u sparing i pripreme.

"Počeo je da sparira, a na prvom treningu sam pomislio: U problemima smo. Nije izgledao dobro, ali je već nakon tri dana izgledao mnogo bolje. A u sredu je na treningu odjednom stao. Pitao sam: Zašto si stao? Jer, on je ratnik, ne pokazuje nikakvu bol. Otišlo mu je stopalo, nastavio je da sparira, ali očigledno je bilo loše. Slomio je i prst na tri nedelje od borbe. Povrh svega još četvorica u timu su dobila zauške. Nisam mogao da verujem. Pitao sam se, šta je sledeće? Mislio sam da je ovo proklet kamp. Predložio sam mu da otkaže borbu. Pogledao me je i rekao: Treneru, neću odložiti borbu. Odgovorio sam mu da je to njegova odluka. Ušli smo u borbu sa slomljenom kosti, nije mogao da stane na nogu. Na zadnjem sparingu je izgledao fantastično i pomislio sam: Habib se vratio. Rekao mi je, prst mi je slomljen, ali um nije", otkrio je Mendez.

Habib je na kraju, uprkos svim problemima ekspresno završio Džastina Getjea. Nakon toga se oprostio i zauvek je otišao u legendu kao veliki šampion.

PROČITAJTE JOŠ: