Vajlder
AP Photo/Frank Franklin II
Vajlder

AP Photo/Frank Franklin II

Vajlder, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

PROČITAJTE JOŠ:

PRERANA SMRT AMERIČKE SUPERZVEZDE! Za kratko vreme ostavila neizbrisiv trag, preminula profesionalna rvačica! (FOTO + VIDEO)

BRUTALAN NOKAUT O KOM BRUJI SVET Otvorio ga sjajnim lou kikom, a onda UGASIO aperkatom! (VIDEO)

DUDA POPRILIČNO UVEREN! Ivković siguran da Jokić želi da igra na Mundobasketu u Kini!

Deontej Vajlder je već u prvoj rundi nokautirao izazivača Dominika Breizila, odbranivši titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u WBC-u.

On sada ima 41 pobedu (od toga 40 nokaut), uz jedan remi protiv Britanca Tajsona Fjurija. Vajlder je od samog starta saterao Dominika u ugao i nakon trećeg okršaja opalio Breizila desnicom, da je ovaj ostao da leži.

Vajlder je uspeo da deveti put odbrani pojas svetskog teškaškog prvaka, pri čemu je ušao u deset najboljih svih vremena u ovom sportu koji se igra već 130 godina. Najviše odbrana imaju Džo Luis (25), Leri Holms (19), Vladimir Kličko (18), Tomi Berns (11), Muhamed Ali (10), Majk Tajson, Džo Frejzer i Lenoks Luis imaju po devet odbrana.

Novinare je posle borbe zanimalo je li Vajlder spreman za borbu sa Tajsonom Fjurijem ili Entonijem Džošuom.

"Razgovori su u toku. Previše je ljudi u opticaju. Potrebno je da timovu otpočnu pregovore i sve dogovorimo zbog navijača. Iz velikih borbi svi možemo da profitiramo... Ali svima mora da bude jasno da mi ovde ritikujemo svoje živote, tako da nam je potrebno vreme da se sve ugovori i organizuje", kazao je Amerikanac.

Ovo je drugi poraz Brezila, koji je 2016. izgubio od Entonija Džošue, nokautom u 7. rundi.