Aleksandar Rakić
Printscreen/Youtube/Podcast Inku
Aleksandar Rakić

Printscreen/Youtube/Podcast Inku

Aleksandar Rakić, Foto: Printscreen/Youtube/Podcast Inku

UFC je putem Instagrama službeno potvrdio i najavio narednu borbu Aleksandra Rakića. Ispit karijere za srpsko-austrijskog borca dolazi 1. juna u Stokholmu. Na "UFC Fight Nightu 152" čeka ga borba protiv Džimija Manuve.

Pročitajte još:

Ova borba najavljena je već prošle nedelje, zajedno s borbom Ilira Latifija protiv Volkana Oezdemira. Time se ovaj događaj pretvara u event poluteškaša. U glavnoj borbi istog nastupaju Aleksander Gustafson i Entoni Smit.

Rakiću je tako napokon ispunjena želja za rangiranim protivnikom, što je svakako zaslužio nakon tri ubedljive pobede otkako je promovisan.

Aleksandar Rakić

Printscreen/Youtube/Ultimatum Bo

Aleksandar Rakić, Foto: Printscreen/Youtube/Ultimatum Bo

Iako je trenutno u nizu od tri poraza, Džimi Manuva svakako je veliko ime, a i još uvijek je jako dobro rangiran. Nalazi se na desetom mestu lestvice izazivača do 93 kilograma.

Budući da mu je 39 godina, ovo mu je zapravo potvrda relevantnosti. Ukoliko ga Rakić savlada, u pitanje će doći i njegova budućnost na postavi promocije.

S druge strane, Rakiću se otvaraju vrata Top 10, nakon čega bi svakako usledeli sve bolji protivnici. Do sada je svaki put potvrdio svoj ogroman talent, a sad će morati da pokaže kako se nosi protiv vrhunskog udarača koji je više puta potvrdio kako je sposoban borbu završiti jednim udarcem.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Oh my! @pb1_ vs @rakic_ufc just added to #UFCStockholm ?? ? Use code UFCSOCIAL to get your tickets now via link in bio

A post shared by UFC Europe (@ufceurope) on Apr 4, 2019 at 2:04am PDT

Uostalom, dovoljno o tome govori podatak da je 15 od 17 pobeda ostvario nokautom.

Borba je službeno najavljena putem UFC Europe Instagram profila.