Milica Nikolić
Alo!/Nenad Vujanović
Džudistkinje Crvene zvezde

Privatna arhiva

Džudistkinje Crvene zvezde, Foto: Privatna arhiva

Džudistkinje Crvene zvezde odbranile su titulu u ekipnom državnom prvenstvu pobedivši Borac iz Novog Sada rezultatom 4:1 u „Šumicama“.

Jedna od ključnih igračica bila je Milica Nikolić (25), kapiten, koja je i dalje pod utiskom velikog uspeha.

- Mi smo i ove godine očekivali da budemo prvi zato što smo najbolja ženska ekipa u zemlji i sigurna sam da s ovom ekipom sledeće godine u Ligi Evrope možemo uzeti medalju. U timu imamo Jovanu Rogić, verovatno najbolju džudistkinju u istoriji ovog sporta kod nas. Ja ću nastupati u kategoriji do 52 kilograma, a tu je i Anja Obradović (do 63 kg), koja ima medalje s juniorskih svetskih i evropskih takmičenja. Imamo i kvalitetnog trenera Nemanju Nikolića, koji je napravio dobru taktiku - rekla je Nikolićeva.

Milica Nikolić

Alo!/Nenad Vujanović

Milica Nikolić, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Muškarci su nam uzor

Priznaje Milica da džudistkinje prate i uspehe svojih kolega.

- Zajedno treniramo, družimo se i uglavnom smo zajedno i na takmičenjima. Pratimo njihove uspehe i ako bismo i mi nastavile u istom pravcu, to bi bilo odlično.

Milica ističe da veliki uspeh koji godi svima u klubu može mnogo uticati na njihovo samopouzdanje.

- Već za vikend nas petoro iz Srbije idemo u Ženšen na masters, završni turnir u godini. Zvezdini predstavnici smo Jovana Rogić, Andrea Stojadinov, Nemanja Majdov i ja. Očekujemo najbolji mogući rezultat, pošto je to jako takmičenje, odmah posle Svetskog prvenstva i donosi dosta bodova za olimpijsku rang-listu. Što se tiče mojih medalja, izdvojila bih prošlogodišnju bronzu sa Evropskog prvenstva. Dobar je to rezultat, iako nije onaj koji sam očekivala - kaže kapiten ženskog džudo kluba Crvena zvezda.