Habib Hurmagomedov
AP Photo/Pavel Golovkin
Habib Hurmagomedov

AP Photo/Pavel Golovkin

Habib Hurmagomedov, Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

"Situacija kod Abdulmanapa Nurmagomedova, oca i trenera UFC-ove superzvezde Habiba Nurmagomedova, još uvek je ozbiljna te se zbog srčanog udara kojeg je navodno izazvao COVID-19, nalazi u moskovskoj bolnici", piše ruski RT.com

"Više nije u komi, ali i dalje ne može pričati. Situacija s njim je ozbiljna i to je sve što znamo. I ja sam bolestan te sam se već javio doktoru", otkriva Rabadanov.

RT u svom tekstu ističe i da je kanal "Baza" stigao do informacija po kojima je 57-godišnjem Nurmagomedovu po dolasku u moskovsku bolnicu dijagnostikovan COVID-19. A to je informacija koja ranije nije bila poznata.

Otac UFC-ovog prvaka je, podsetimo, još krajem aprila hospitaliziran u Mahačkali nakon što su se pojavili simptomi upale pluća. Abdulmanap je tada nedugo nakon dolaska u bolnicu testiran i na koronavirus, ali je test bio negativan. No, njegovo stanje se s vremenom pogoršalo pa je posebnim letom prebačen u Moskvu gde se i dan danas nalazi.

Zdravstveni problemi Habibovog oca privukli su veliku pažnju borilačke zajednice, pa tako Abdulmanapu ovih dana sa svih strana pristižu poruke podrške.