Endi Ruiz junior
twitter/bearbrothar
Endi Ruiz junior

twitter/bearbrothar

Endi Ruiz junior , Foto: twitter/bearbrothar

Meksikanac Endi Ruiz džunior napravio je jednu od najvećih senzacija u istoriji boksa pošto je u "Medison Skver Gardenu" tehničkim nokautom u sedmoj rundi spektakularno pobedio Entoni Džošuu.

Ruiz je uleteo kao zamena za suspendovanog Džarela Milera, a niko mu nije davao ni promil šanse protiv aktuelnog prvaka koji nije imao poraz u 22 profesionalne borbe.

Ovaj 29-godišnji Meksikanac je potpuno zasluženo slavio u meči i od danas drži titule u WBA, IBF i WBF verziji sa fantastičnim skorom od 33 pobede i jednog poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Rakić

twitter/mmanews_com

"Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osećaj je neverovatan, za ovo sam radio ceo život i o tome sanjao. Ne mogu da verujem da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli da vide", opisivao je novi šampiona u teškoj kategoriji.

"Video sam da je uzdrman, ali nisam želeo da se zalećem nego sam se držao plana i taktike. Presrećan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vreme za feštu, a za mene je samo nebo granica," rekao je Ruiz posle spektakularne borbe.

Džošua ga je izgrlio nakon poraza i čak je u ringu prekinuo njegov govor kako bi mu odao priznanje za sjajan nastup i veliku pobedu.

"Pobedio me jako dobar borac. Biće zanimljivo videti koliko daleko će dogurati. Čestitam mu na velikom rezultatu. Veoma ga poštujem. On je sad svetski prvak, ali videćemo se mi ponovno", rekao je 29-godišnji Britanac kojem je to bila prva borba u Sjedinjenim Državama.

Njegov promotor Edi Harn rekao je za BT Sport da se revanš očekuje krajem godine.