"NEKI ŽELE DA IH TUČEM, A NEKI DA IH GUŠIM" Ova Hrvatica obožava da bude zatvorena u kavezu, dobija bezobrazne ponude, a svojim udvaračima poručuje da su insekti!" (FOTO)

Prate je brojne predrasude

Adriana Vuković
Adriana Vuković, Foto: Instagram/AdrianaVukovich

Ova 21-godišnja Hrvatica se zove Adriana Vuković, a iza sebe ima dve profesionalne MMA borbe.

"Volim se našaliti i reći da je ona Adriana u kavezu moj alter ego. Jednostavno se stavim u takav “mindset”(razmišljanje), fokusiram se, stavim sebi jasan cilj u glavi i to je to. Izvan borilišta potpuno sam smirena. Istina je da sam hiperaktivna i da imam puno energije tokom dana, ali ipak se smatram smirenom. Ne ulazim u konflikte kad mečevi nisu u pitanju. Ta moja verzija borilišta nije nikakva bahata verzija, samo agresivnija. Ko god je osetio ulazak u kavez pre borbe, može to potvrditi. Sad kad sam osetila tu profesionalnu borbu, još sam više gladna krvi, kako se to u ovom sportu kaže".

Još na početku karijere je osetila predrasude:

"Odmalena pratim borilačke sportove i nikad mi nije bilo jasno to kad se neko ko se penzionisao nakon nekog vremena odluči vratiti, ali otkako sam krenula s pravim borbama, čini mi se da će i mene obuzeti taj osjećaj zavisnosti o borbama".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

🙏😇💪👑☀️❣️💜 #boxing #training #blessed

A post shared by Adriana Vukovic (@adrianavukovich) on

Nju je Invicta "ženska verizija UFC-a" zvala još dok je imala 16 godina:

"Ja sam osoba koja ništa ne radi na 30 posto. Ne bih trošila svoje vreme i novac ni riskirala zdravlje da ne planiram biti na svetskom vrhu. Ne govorim toliko o tome jer sad nekome to zvuči možda suludo, ali verujem u sebe" - rekla je ona za "večernji".

O predrasudama što se bavi ovim sportom kaže:

"Još uvek ima predrasuda i glupih pitanja, ali time se previše ne zamaram ako nije neko od meni bližih ljudi. Većinom ne veruju čime se bavim, ispituju zašto mi nešto nije slomljeno i slično, a neki su znali tražiti da ih udarim. Do pre dve godine nisam ni vodila svoje društvene mreže pa sad češće vidim takve poruke. Jednom sam dobila poruku: “Voleo bih da me ugušiš”. To čak nisam ni zamjerila, bilo mi je smešno. To su sve “insekti (kukci)” koji se to boje reći uživo"– s osmehom kaže Vuković.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Thank You !!! 🙏 . . . . . . . . . . #att #americantopteam #wmma #mma #boxing #wrestling #kickboxing #muaythai #grappling #fight #fighter

A post shared by Adriana Vukovic (@adrianavukovich) on

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi