Mark Zakerberg i Ilon Mask
Foto: AP/Tanjug/Ap

Zašto bi ova dva bilionera, koja kombinovano vrede više od 340 biliona dolara, želela da se pobiju?

Mark Zakerberg i Ilon Mask

Tanjug/Ap

 

Sva drama je nastala nakon što je Mark Zakerberg rešio da ''ubije'' Tviter, i napravi pandam Elonovoj skorašnjoj akviziciji. Ta nova mreža ''Threads'' puštena je u rad 5. jula, sa ciljem da ponudi alternativu Tviteru, znajući , takođe, da određeni broj tviteraša, obično levo politički orjentisanih, nisu zadovoljni kako Elon upravlja istim.

Čak i pre samog puštanja Thredsa u rad, akcije kompanije Meta u vlasništvu Zakerberga porasle su za 3%. Cela ta situacija, od najave puštanja nove Markove socijalne mreže, pa do samog dana izlaska, užasno je iznervirala Elona Maska, koji je u jednom momentu ''pukao'', nakon što je pročitao tvit jednog od korisnika svoje mreže koji je glasio: '' Bolje budi spreman, čuo sam da Mark praktikuje brazilsku jiu jitsu'', našta mu je Elon odgovorio : ''Spreman sam da ovo rešimo u kavezu.''

Par dana nakon svega ovoga, Mark je pozvao Dejnu Vajta, direktora najveće mma organizacije ''UFC'' , i pitao ga da li je Elon zaista ozbiljan? Dejna je pozvao Elona, ovaj mu je potvrdio da jeste ozbiljan, što je Vajt i preneo Zakerbergu. Mark mu je uzvratio porukom, i to na instagramu, u vidu čuvene reference bivšeg ''UFC'' šampiona Kabiba Nurmagomedova ,, Pošalji mi lokaciju''.

Gospodinu Vajtu su se naravno upalile poslovne lampice, te se i sam ponudio da organizuje borbu u kavezu ova dva bilionera po pravilima njegove organizacije, te je non-stop u kontaktu sa ova dva ekscentrična bogataša i zaista se ozbiljno trudi da zakaže ovaj duel.

Vajt se nedavno oglasio, rekavši da meč ipak ne bi bio u organizaciji njegove mma kompanije, već bi ga on lično organizovao kao posebnu manifestaciju, te bi sav profit od ove epske tuče išao u humanitarne svrhe.

Takođe, rekao je da su Mark i Elon saglasni sa ovim predlogom, te ostaje jedino da se utvrdi vreme i mesto borbe. To bi mogao biti i glavni problem, zbog samog načina života ova dva učesnika, koji sigurno nemaju puno vremena u svom rasporedu.

Neko bi pomislio, možda i opravdano, da je ovo samo marketinški trik ova dva bilionera, ipak, izjave direktora najveće mma organizacije Dejne Vajta definitivno nagoveštavaju da postoji dovoljno dima za okršaj dva biznis mogula.

Ona bi svakako imala potencijal da bude jedna od najgledanijih borbi ikada, a i retka prilika da običan svet gleda kako dva multimilijardera međusobno jedan drugom menjaju lični opis.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading