OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO U MMA U BEOGRADU Ministar Gajić: Neka bolji pobedi (VIDEO)
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Svi ljubitelji MMA prvi put u Evropi moći će uživo da prate Svetsko prvenstvo i to u Beogradu od danas do 18. februara.

Srpska prestonica biće domaćin za 550 takmičara iz 62 države sveta, a spektakularno otvaranje zakazano je za večeras od 18 sati u “Štark areni”!

Predsednik MMA saveza Srbije, Luka Nikolić, pozdravio je prisutne u "Štark areni".

- Pre deset godina, imali smo samo klupska takmičenja, ali smo sve vreme sanjali veliki snove koji su se u međuvremenu ostvarili i sada smo u Štark areni, ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi - izjavio je Luka Nikolić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu.

- U ime Vlade Republike Srbije svima bih poželeo dobrodošlicu, zadvoljstvo je što ćemo ugostiti preko 500 takmičara iz 62 države koje će se boriti za medalje. MMA je najbrže rastući sport, a Srbiji je ukazano poverenje da organizuje ovo takmičenje. Siguran sam da ćemo uživati u sjajnim borbama. MMA je atraktivan sport, moderan, kombinacija raznih stilova, i pre svega plemenita veština - rekao je Gajić.

Prve borbe na program su već sutra (nedelja) od 11 časova.

Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi sa pet borilišta postavljenih u “Štark areni”.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić. Za seniorski tim će nastupati: Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić, Nikolija Milošević. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading