ŽIVOT PIŠE ROMANE Jelena Janićijević pred titulom profesionalne šampionke Evrope u WBO verziji
BSS

Najbolji primeri stižu nam od sportista, koji nas neprestano impresioniraju svojim ostvarenjima i dometima.  Srpska boks reprezentativka Jelene Janićijević pre samo mesec i po dana postala prva je prva srpkinja u istoriji plemenite veštine koja se okitila medaljom sa šampionata Starog kontinenta u olimpijskom boksu.

U kategoriji do 66 kilograma Jelena je osvojila Srbiji oldličje na koje se čekalo čitavu dosadašnju istoriju. Prva medalja Srbiji ikada u konkurenciji dama sa najvećih boks takmičenja (Evropsko, Svetsko i Olimpijske igre) iskovana je u Budvi od strane 37-godišnje Jelene koja je i u tom segmentu pokazala sa ni godine ni ništa nisu prepreka kada imate zadatak ispred sebe i u kome branite boje Srbije.

Srpska šampionka u velter kategoriji Janićijević dobila je novu, istorijsku šansu za rezultat koji će je staviti na pijedestal evropskog profesionalnog boksa.

Srpska bokserka JJ aktuelna je šampionka Evrope u EBU verziji i četvrta na svetu, a sada ima poziv da se bori za upražnjeni WBO pojas Starog kontinenta. Reč je o jednom od četiri najjača WBO pojasa na svetu, Generalni sektetar IBA (Međunarodna boks federacija) i WBO organizacija odlučili su da Jeleni pruže priliku da se bori za ovu upražnjenu titulu kao prvoj na listi izazivača.

Meč je planiran za prvu polovinu januara 2023, a Bokserski savez Srbije i Balkan Boxing organizacija sada su u fazi rešavanja mesta na kome će se srpska boks heroina boriti za istorijski pojas.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading