Gradonačelnik Bakić primio Sebastijana Nađa, osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Grad Subotica

Uz podsećanje da je rvačka reprezentacija Srbije na ovom prvenstvu ukupno osvojila četiri zlatne medalje u grčko-rimskom stilu, gradonačelnik Bakić je naveo da je po broju osvojenih medalja u toj disciplini naša reprezentacija bila najtrofejnija na tom Svetskom prvenstu i da je reprezentacija Srbije osvojila i bronzanu medalju u slobodnom stilu.

- Od četiri velikana koji su osvojili zlatne medalje, imali smo tu čast, i kao Rvački klub Spartak, koji je iz Subotice, i kao Grad Subotica, da su dvojica takmičari Spartaka – Sebastijan Nađ i Ali Arslan. Istorijski rezultat naše rvačke reprezentacije, koji je dodatno doprineo podizanju važnosti i ugleda koje srpsko rvanje ima u svetu, kao i nastavak uspešnog niza osvajanja medalja takmičara Spartaka na velikim sportskim takmičenjima, bio je povod za današnji svečani prijem Sebestijana Nađa i predsednika Rvačkog kluba Spartak Damira Šabića. Prijemu je prisustvovao i legenda rvačkog sportа našeg grada i Srbije Sreten Damnjanović koji je danas bio u ulozi domaćina, kao predsednik Sportskog saveza Subotice - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

 

Pored čestitki upućenih i Aliju Arslanu koji, kako je rekao, osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu trenutno proslavlja sa svojom porodicom u Iranu, on je na ovom istorijskom uspehu Spartakovih rvača čestitao i rukovodstvu Rvačkog kluba Spartak.

- Za sve uspehe rvača Spartaka zaslužno je i rukovodstvo Rvačkog kluba Spartak koje je posvećeno obezbeđivanju što boljih uslova za rad takmičara. Poželeo bih im puno sreće u narednom periodu. Od Spartaka očekujemo da krajem godine odbrani šampionsku titulu prvaka države, a perjanice će biti Nađ i Arslan. Istakao bih da je Sreten Damnjanović, kao dugogodišnji trener Sebastijana Nađa, i te kako zaslužan za Sebastijanov uspeh, i da su takmičari Rvačkog kluba Spartak, sa ove dve medalje osvojene na Svetskom prvenstvu u Beogradu, u konačnom zbiru osvojili 39 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, što ih čini najuspešnijim rvačkim klubom na svetskom nivou - zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

 

Predsednik Rvačkog kluba „Spartak“ Damir Šabić zahvalio se gradonačelniku Bakiću na velikoj podršci koju Klub uživa i na pomoći u takmičenjima i turnirima.

- Što se Svetskog prvenstva tiče, mislim da smo pokazali šta znamo i šta umemo. Od osvojena četiri  zlata na ovom prvenstvu, dva rvača su iz Subotice, što je  uspeh koji do sada nije napravljen. Zahvalio bih se  Ali  Arslanu i Sebastijanu Nađu na osvojenom zlatu. Trudićemo se da i ubuduće radimo na tome da rezultati budu ovakvi - kazao je Šabić.

Okićen svetskim zlatom, Sebastijan Nađ se prisetio trenutka od pre šest godina kada su mu, kako je rekao, Sreten Damnjanović i Davor Štefanek rekli: „Vidi, mali, ti možeš biti svetski prvak“.

Foto: Grad Subotica

 

 

- Slušao sam ih u neverici. Radili smo polako, trenirali, sve sam ih slušao i u njima video da veruju u mene. Ništa mi nije preostalo nego da vredno treniram. Za sve moje probleme oni su bili tu i ovom prilikom želim da se zahvalim Sretenu Damnjanoviću i Davoru Štefaneku, a  najviše Rvačkom klubu ’Spartak’ koji je, ako neko ne zna, najbolji Klub na svetu. I ostaće tako - rekao je Nađ.

Dve zlatne medalje iz Subotice su po njegovim rečima, najbolja potvrda da se radi o dobro postavljenom sistemu.

- Sve je lakše kad  znate da imate podršku, a ja sam znao da imam ljude oko mene, uz mene, one koji su me bodrili: Rvački klub Spartak, trener, Damnjanović, Štefanek i gradonačelnik Bakić. Jasno je da se radi o dobrom sistemu pa se i rezultati mogu očekivati. A nas očekuje Olimpijada, Pariz i plan je da i tamo uradimo sve što možemo - rekao je Nađ.

Foto: Grad Subotica

 

 

Predsednik Sportskog saveza Subotice Sreten Damnjanović je, uz zahvalnost na podršci, gradonačelniku Bakiću uručio poklon – statuu rvača – da se, kako je naveo, seća kada su takmičari Rvačkog kluba Spartak na Svetskom prvenstvu osvojili dva zlata.

- Slučajno dobro pamtim i sećam se da je i unazad bilo ljudi koji su pomagali, ali ovoliku pomoć sportu, pogotovo rvanju, kakvu pruža gradonačelnik Bakić, ja ne pamtim - rekao je  Damnjanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

Komentari (0)

Loading