SKANDAL Britanija odbila da izda vize polovini tekvondo rezrezentacije
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

On je naveo da je jedna od onih koji još uvek nisu dobili vizu i svetska prvakinja Vanja Stanković.

Krklješ kaže da je TSS pre tačno mesec dana podneo zahtev za izdavanje viza našim reprezentativcima, a da od toga pola reprezentacije nije dobilo vize.

- U 13 sati imamo avion za Mančester, a naša reprezentacija odlazi sa pola tima. Ušli smo u procedure 18. aprila, sve procedure smo ispoštovali, jasno su nam dali do znanja da je rok za izdavanje viza 15 dana, pošto nam je ovo nije prvi put da učestvujemo na nekom velikom takmičenju u Engleskoj - navodi generalni sekretar TS S.

On kaže da su neki sportisti juče dobili vize, drugima je rečeno da će dobiti danas, dok će neki od njih verovatno dobiti sutra, a registracija i merenje počinju već sutra, a prve borbe u četvrtak.

KAKVA ŠTETA Srbin doživeo veliki maler: Rakiću "propalo" koleno, izgubio meč


Jedna od takmičarki je svetska prvakinja Vanja Stanković koja bi već u četvrtak trebalo da ima borbe, a još nije dobila vizu.

Krklješ kaže da su imali više od pet intervenija u britanskoj imigracionoj centrali, da je i organizator urgirao, urgirali je i TSS ambasadi, ali, kaže, nemate kome da se obratiti pošto se javlja sekretarica, zatim vas prebace na izdavanje viza, a oni kažu "u obradi su".

- Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvek da dobijemo vize za nase sportiste - poručuje Krklješ.

PSIHOPATA SE TUKO BEZ PRAVILI Protivnik razbio Bakočevića za minut, izudarao ga glavom (VIDEO)

On ističe da, do sada, nikada nisu imali probleme.

Naši sportisti, navodi, putuju svuda po svetu. U jednom mesecu su na tri lokacije, je je su svaki vikend u drugoj zemlji i nikada, naglašava, nisu imali problem.

- Očekujemo velike rezultate zato što smo u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. Neki takmičari od kojih smo očekivali siguran rezultat, recimo Vanja Stanković koja je bila svetska prvakinja, Nadica Božanić koja je bila druga na Olimpijskim igrama mladih i druga na prošlom evropskom prvenstvu, nisu dobili vize - poručuje Krklješ.

On se ipak polaže nade u mlade takmičare kao što je Relja Ivković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading