PODRŠKA! Sedam srpskih dama u borbi za zlato 59. Beogradskog pobednika!
BSS

Na velikoj boks sceni „Beogradskog pobednika“ gledaćemo i legende boksa, osvajačice brojnih evropskih, svetskih i olimpijskih medalja u ženskoj konkurenciji. Među njima svakako jedno od najvećih imena je i aktuelna vicešampionka sveta i srebrna sa OI u Tokiju, predstavnica Turske Buse Naz Čakiroglu, zatim svetska šampionka iz 2014. Bugarska Stanimira Petrova, kao i Marokanka Khadija El Mardi bronzana sa svetskog šampionata 2019. godine.

Prestižni beogradski bokserki turnir svetskog ranga, jedna je od poslednjih jakih provera za dame uoči dolazećeg Svetsko prvenstva za žene u olimpijskom boksu koji je na priogramu u maju 2022. u Istanbulu.

U direktnom TV prenosu na TV Arena Fight od 19 časova, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje plemenite veštine, za nova zlata našoj zemlji u ringu boriće se neustrašive Srpkinje.

PODRŠKA! Sedam srpskih dama u borbi za zlato 59. Beogradskog pobednika!

BSS

 

 

Prva će u ring izaći i braniti boje naše zemlje Snežana Šiljković u kategoriji od 45 do 48 kg protiv Marokanke Jasmine Moutaki. Sledi borba najbolje bokserke Srbije Nine Radovanović, koja je 2021. predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju i bila na korak od medalje. U kategoriji do 50 kg Radovanovićeva će se u „Žeravici“ boriti protiv Velšanke Helen Džons. Srpskoj reprezentativki Jeleni Zekić u kategoriji do 57 kg suprotstaviće se Bugarka Svetlana Staneva, sjajnu borbu očekujemo od naše Natalija Šadrine (do 60 kg) protiv Litvanke Ane Starovoitove.

Matovićeva i Gavrilović za sjajan start 59. Beogradskog pobednika

U kateogriji do 63 kg naša Jelena Janićijević odmeriće snage sa predstavnicom Hrvatske Sarom Beram, dok će u sudaru velterašica (do 66 kg) naša Milena Matović zlato kovati protiv Velšanke Rouz Ekles. Sedma i ujedno poslednja reprezentativka Srbije koja će ući u ring Hale „Ranko Žeravica“ u finalnoj večeri 59. Beogradskog pobednika biće Aleksandra Rapajić koja je na nedavno završenom evropskom šampionatu za mlađe seniorke Srbiji osvojila bronzu. U borbi za zlato memorijala „Branko Pešić“ Rapajićeva će rukavice ukrstiti sa Bugarkom Melis Jonuzovom.

Bokserski savez Srbije poziva sve poklonike boksa da dođu i uživaju u spektaklu koje će nam priuštiti srpske i svetske dame boksa, kojima će pobede značiti i još jedan važan iskorak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2022. u Turskoj.

Muška finala 59. Beogradskog pobednika zakazana su za 2. april 2022. sa početkom od 19 časova. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading