Matovićeva i Gavrilović za sjajan start 59. Beogradskog pobednika
BSS

 

Nakon svečane ceremonije otvaranja koja je bila obojena bogatim kulturnom-umetinčkim programom, zatim i intoniranjem himne „Bože pravde“ u izvođenju Danice Crnogorčević, prva borba šampionata koji će pod svodovima Hale sportova „Ranko Žeravica“ od 29. marta do 2. aprila 2022. ugostiti učesnike iz 21 zemlje sveta, u svim kategorijama, iznedrila je pobedu srpskog reprezentativca Nemanje Gavrilovića. Čast da prvi izađe u ring i bori se za prvu pobedu Srbije imao je upravo višetruki šampion naše zemlje, bokser koji je osetio slast trijumfa na „Beogradskom pobedniku“ 2019. kada je zauvek upisan na listu osvačaja ovog prestižnog takmičenja i priključio se legendama boksa iz naše zemlje koje su osvajale ovaj izuzetno cenjen i vredan trofej. Gavrilović je u kategoriji do 63,5 kg upisao sjajan start domaćina pobedom nad predstavnikom Sijera Leonea Tambu Martina Sorgbora 5:0.

Drugu pobedu Srbije prve večeri takmičenja na 59. “Beogradskom pobedniku” izvojevala je naša reprezentativka Milena Matović rezultatom 3:2 u kategoriji do 66 kg odmerivši snage sa Marokankom Oumajmom Bel Ahbib.

Matovićeva i Gavrilović za sjajan start 59. Beogradskog pobednika

BSS

 

Srpski bokseri Nikola Lazarević i Halid Jagubzade nisu uspeli da se priključe u drugoj rundi takmičenjima kolegama iz reprezentacije, jer su poraženi na startu nakon velikih borbi.

 “Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić” nastavlja sa mečevima i trasiranju puta do novog šampiona koji će biti poznat nakon finalne večeri 2. aprila 2022.  Ulaz za sve dane takmičenja je blesplatan, finala (1. aprila žene i 2. aprila muškarci) će biti prenošena uživo na TV Arena Fight kao i na drugom programu RTS-a sa početkom od 19 časova.

Drugog dana takmičenja u ring će izaći i osvajač bronze za Srbiju na Svetskom šampionatu u olimpijskom boksu za seniore 2021. koje je održano u beogradskoj Areni, fantastični kruzeraš Vladimir Mirončikov koji će za prvu prepreku u kategoriji do 86 kg imati Jermenca Rafajela Hovhnisjana.  

Šampioni “Beogradskog pobednika” u njegovoj dugoj istoriji bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading