VELIKI USPEH ZA SRBIJU! Memiću zlato u Belorusiji!
BSS

Reč je o mladom reprezentativcu Srbije, 19-godišnjem Almiru Memiću koji iz godine u godinu niže medalje na međunarodnim takmičenjima za našu zemlju. Novo zlato neustrašivi mladi bokserski as Srbije osvojio je na međunarodnom, memorijalnom turniru Kolčin koji se osmu godinu zaredom održava u beloruskom mestu Orša. Na pobedničko postolje u kategoriji do 75 kg Memić je stao pobedama nad dva domaća boksera, gde je u polufinalu savladao najboljeg beloruskog boksera u ovoj kategoriji i uzrastu, na kraju u finalu eliminisao veliku nadu ruskog boksa Vladislava Starostenka.

Da su pripreme za takmičarsku 2022. koje je odradio na najvišem vrhu Evrope, čuvenom Elbrusu, protekle sjajno dokazao je već na prvom takmičenju u tekućoj sezoni.

- Sjajan start sezone, onako kako sam i želeo, ono što sam i očekivao nakon ogromnog rada na Elbrusu gde smo svi imali jedan jedini zadatak, a to je da damo maksmimum za mamksimum u 2022. Takmičarska godina je krenula zlatom, srećan sam i pun samopouzdanja. Turnir u Belorusiji je pripremni događaj pred predstojeće EUBC U22 Evropsko prvenstvo u boksu koje će biti idržano u Poreču i gde mi je san i cilj osvojiti zlato za Srbiju. Hvala Bokserskom savezu Srbije na obezbeđenim uslovima, pripremama i jakim turnirima, sada preostaje da ovo što sam prikazao u Orši ponovim, a daću od sebe da budem i još bolji u Poreču - istakao je reprezentativac Srbije Memić koji nosi nadimak prijepoljski Tajson.

VELIKI USPEH ZA SRBIJU! Memiću zlato u Belorusiji!

BSS

 

Almir Memić je osvajač zlatne medalje za Srbiju na međunarodnom turniru u Sofiji marta 2021. u kateogiji 75 kilograma. Bronzu za Srbiju osvojio je na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020. Zlatom se okitio i na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. koja je održana u Rakovici, hrabro nas je i časno predstavljao i na Svetskom seniorskom prvenstvu u beogradskoj Areni.  

Kolčin memorijalni turnir u Belrusiji održava se u svih 13 zvaničnih IBA muških težinskih kategorija od minimalne (48 kg) do superteške (+92 kg). Bokseri rođeni 2000, 2001, 2002. i 2003. imaju pravo da učestvuju na 8. izdanju Kolčin memorijalnog turnira, a ove godine je kroz ring prošao 91 mladi as plemenite veštine. Pored Memića koji se okitio zlatnom medaljom, Srbiji su na ovom izuzetno jakom turniru dve bronze iskovali reprezantativci Semiz Aličić i Slobodan Jovanović.

VELIKI USPEH ZA SRBIJU! Memiću zlato u Belorusiji!

BSS

 

U borbi za finale Alićić je zaustavljen od Belorusa Vladislava Selmjahua jednog od domaćih favorita u lakoj kategoriji (60 kg). Iskusni reprezentativac Srbije Slobodan Jovanović u kategoriji do 80 kg vodio je žestoku borbu sa Moldavcem Andrejom Čirijakovim. Na kraju teškog meča, podeljenom odlukom sudija, do plasmana u finale poluteške kategorije stigao je moldavski bokser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading