BOKS JE KAO UMETNOST! Najbolja srpska bokserka obećala napad na medalju u Turskoj!
Tanjug/Ap

 

Prva Srpkinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama gostujući u jutarnjem programu televizije K1 istakla je da je kao najiskusnija veoma srećna što vidi da ženski boks dobija prostor u javnosti.

SPEKTAKL U SOMBORU! Nina hita ka vrhu sveta!

- Imali smo sjajan nastup na turniru u Debrecinu, prvi put kao reprezentacija, osvojili smo pet medalja. Moja misija je da činim nešto na popularizaciji ženskog boksa. Volela bih da u budućnosti beležimo što bolje rezultate, ali i da se izjednačimo sa muškarcima, da skinemo kacige tokom borbe. Smatram da je i kvalitet postao veoma sličan, mislim da ženski boks to zaslužuje - izjavila je Radovanović.

Ona jer dodala da posle plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju želi da donese Srbiji medalju na nekom velikom takmičenju.

BOKS JE KAO UMETNOST! Najbolja srpska bokserka obećala napad na medalju u Turskoj!

Foto: Tanjug/AP

 


- Imamo veliki potencijal, verujem da mogu do medalje. Kroz profi boks sam se ostvarila, osvojila tri titule, u mečevima na 10 rundi, sada mi ostaje da kvalitet koji imam prenesem na olimpijski boks i donesem medalju. Nadam se već na Svetskom prvenstvu u Turskoj u maju - istakla je najbolja srpska bokserka.

Radovanovićeva je osvojila zlatne medalje na poslednja tri turnira - u Loznici, Zagrebu i Debrecinu, a sada je očekuje nastup na prestižnom turniru u Sofiji.

Ove godine, sem sa Svetskog prvenstva, pokušaće da donese medalju Srbiji i na Mediteranskim igrama i Evropskom šampionatu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading