SPEKTAKL U SOMBORU! Nina hita ka vrhu sveta!
Foto: Tanjug/AP

Srpska reprezentativka Nina Radovanović osvojila je pehar namenjen najboljoj bokserki međunarodnog turnira Kup nacija 2022, a među zlatne upisale su se i naše reprezentativke  Natalija Šandrina, Jelena Zekić. Nikolina Gajić, Sara Ćirković i Melinda Utasi u svojim težinskim kategorijama.

Radovanovićeva je u ženskoj elita kategoriji do 52 kg savladala Velšanku Helen Džons u sjajno kontrolisanoj finalnoj borbi, sa odličnim kretanjem, preciznim udarcima i blokadama udaraca protivnice.

- Zahvaljujem se organizatorima ovog takmičnja, sve je bilo na najboljem mogućem nivou. Drago mi je da je bio ovakav odziv takmičarki i drago mi je da sam imala tri meča, jer mi je to sjajna uvertira za početak ove godine i za podizanje forme. U maju je Svetsko prvenstvo i to je ono za šta se pripremam, a ovo takmičenje je bilo sjajan početak i uvežbavanje za ono što sledi i za jače turnire koji me očekuju.  Već sedmog febuara imam turnir u Debrecinu, zatim Strandžat kup 19. februara, sve su to pripremna takmičenja za Istambul u maju kada sledi Prvenstvo sveta  - istakla je Radovanovićeva koja je Srbiju 2021. predstavljala na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je stigla do četvrtfinala i bila na pragu osvajanja medalje.

SPEKTAKL U SOMBORU! Nina hita ka vrhu sveta!

Tanjug/Ap

 

 

Aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji juniorki, srpska reprezentativka Sara Ćirković blistala je i na Kupu nacija, osvojivši zlato i savladavši u finalu najbolju juniorku Starog kontinenta ruskinju Dariju Kostkinu u kategoriji do 52 kilograma. Oštra i budna bokserka, naša Sara pokazala je svoju hrabrost, svoj dobar osećaj za ring i dobar desni udarac dok je dominirala nadmetanjem protiv iskusnog rivala, što joj je donelo i naslov najbolje omladinka na Kupu nacija u „gradu zelenila“.

- Imala sam svoj plan spreman i bila sam uverena da ću pobediti u finalu," rekla je Sara, koja je bila dominantna tokom celog takmičenja. „Dobro sam iskoristila pripremnu fazu da bih usavršila svoje veštine i poboljšala svoju igru sa svojim trenerom. To je dalo željeni rezultat već na samom startu sezone u kojoj imam velike ambicija - rekla je Ćirkovićeva.

Za najbolju reprezentaciju proglašena je selekcija Rusije, drugi je tim Srbije, treći Alžir.

Najbolja bokserka školarka na 11. Kupu nacija u Somboru je Dunja Vukšić iz BiH , najbolja srpska takmičarka je Natalija Šandrina, najbolji ženski sudija Marija Ražnatović, najbolji muški sudija je Nemanja Milutinović.

Veliki utisak svojom borbom, taktičkom superiornošću, brzinom i manevrom ostavila je srpska bokserka Nikolina Gajić suprotstavljajući se ruskinji Anastasiji Koulevoj u kategoriji elita do 70 kg. Izvela je svoju igru snage da napadne svog protivnika snažnim udarcima i aperkatima, što je rezultiralo dominantnom pobedom.

Za sjajnu organizaciju prvog kontrolnog ženskog turnira u 2022. u svetu zaslužan je BK Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije. Za direktan TV prenos bila je zaslužna TV Arena Fight.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading