SVEŠTENIK MU JE PROMENIO ŽIVOT! Usik istakao koliko mu je pravoslavlje bitno!
Tanjug/Ap

Ovaj dominatni Ukrajinac briljirao je u ringu protiv slavnog britanskog boksera i posle 12 rundi rata zasluženo mu je uzeo sve pojaseve,

Sada ceo svet priča o Usiku, a medijima se pojavila zanlimljiva priča iz detinjstva sadašnjeg svetskog šampiona.

- Kada sam bio u bolnici kao dete pojavio se sveštenik. Dao nam je bombone, a deca su trčala oko njega. Nisu bila svesna da je taj visoki čovek sa crnom bradom i krstom oko vrata došao da spasi naše grešne duše. Seo sam pored njega i pitao ga gde je Bog, gde živi, kako može da nas vidi i čuje. Odgovorio mi je da sam još uvek mali i pitao me zbog čega sam tako zaintereesovan za Boga - otkrio je Usik i dodao da se pre svakog mečaa prekrsti.

SVEŠTENIK MU JE PROMENIO ŽIVOT! Usik istakao koliko mu je pravoslavlje bitno!

EPA-EFE/Neil Hall

 

 

Objasnio je i šta se potom dogodilo.

- Rekao sam svešteniku da imam osećaj da ću Boga videti uskoro, jer sam čuo razgovor moje majke sa lekarima koji su mi rekli da sam veoma bolestan. Tada mi je sveštenik rekao da ne odlučuju doktori o tome, već da se samo Bog pita o tome da li ću živeti ili ne. Od tog momenta sam odlučio da pratim našeg spasitelja Isusa Hrista. Ne prati on mene, već ja idem za njim. Svakog dana sam mu zahvalan što mi je dao novi dan života - ispričao je Usik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading