CRVENA ZVEZDA ILI SOMBOR? Ko će biti novi srpski šampion u boksu?
Bss

Nižu se spektakl za spektaklom širom naše zemlje, ali i regiona, samim tim beleži se i konstantan uspon plemenite veštine u Srbiji.

Prva polovina 2021. iznedrila je plasman na Olimpijske igre prve srpkinje u istoriji, zaživela je Regionalna liga ex-YU članica, osvojeno je puno medalja na Evropskim prvenstvima kod juniora i mladih boksera i bokserki, a stigli smo i do završnice Super lige koja je i ove godine održana uz veliku pomoć države i spontzora MTS-a.

Briljantna prethodnica glavnog događaja koji svi sa velikom radošću isčekujemo u Beogradu, Svetsko prvenstvo u boksu koje će biti održano od 23. oktobra do 7. novembra 2021.

Pre početka velike akcije priprema dolaska svetskog boks krema u našu prestonicu, ostalo je da ovekovečimo novog šampiona Super Lige Srbije koji će biti poznat nakon velikog finala u kome će snage odmeriti BK Sombor i BK Crvena zvezda.

Nakon mečeva po grupama Sombor je u svojoj grupi zauzeo prvo mesto, dok je Crvena zvezda u plej of ušla kao prvoplasirana u drugoj grupi i jedini je neporaženi tim. Srbija će dobiti novog ligaškog šampiona u 2021. jer prošlogodišnji prvaci ove godine neće braniti trofej u finalu.

Pred nama je okršaj dva izuzetna kluba, satkana od sjajnih boksera koji su maksimalno motivisani za pobedu i sa velikom željom za trijumfom dočekuju finale.

Crvena zvezda protiv Sombora, titulu osvaja ekipa koja prva stigne do druge pobede. Crvena zvezda je zahvaljujući velikoj finansijskoj i organizacionoj pomoći Bokserskog saveza Srbije, ustala iz dubokog sna. U klub je stigao veliki broj seniora vrsnih poznavaoca boksa, koji su dobili zelena svetla svojih klubova da u Super Ligi mogu nositi boje crvenobele, zahvaljujući uticaju predsednika BSS Nenada Borovčanina.

I nakon dugogodišnje krize usled koje Crvena zvezda nije imala seniorski tim sada je ovaj klub došao u situaciju da se bori za velike domete, za naslov šampiona Srbije. Uz finansijsku pomoć BSS i sponzora saveza, Crvena zvezda je dobila i injekciju od 4.000.000 dinara od Grada Beograda, posredstvom sekretarijata za sport.

“Super Liga nam je svima donela novi adrenalin, onaj koji samo klupsko takmičenje može da pruži. Svima nama bokserima je to jako prijalo, iako uz sva takmičenja koja imam iziskuje dodatni napor, ali to su slatki napori, jer boriti se za uspeh kluba, za titulu najboljeg u Srbiji je poseban osećaj i uvek motivacija više. Zaboraviš na umor, na bol, na sve i vodi te taj fantastični osećaj, klupska atmosfera koja je uvek posebna i jedinstvena. U finale smo stigli bez poraza, spremni smo i verujemo da ćemo I ovaj poslednji izazov koji je pred nama odraditi u istom ritmu kao što smo i sve mečeve do sada u ovogodišnoj Ligi” – istakao je Sandro Poletan, pred današnji prvi duel, kapiten Crvene zvezde, koji je imao promenljivu formu ove sezone i finalni mečevi pokazaće da li ima snagu da konkuriše za seniorsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu.

BK Sombor je apsolutni hit ove sezone. Vredni, radni, posvećeni, neumorni, uvek hrabri, jak kolektiv sa posebnom strašću za pobedom.

Okosnicu ovog kluba za severa Srbije, iz grada zelenila čini nekoliko boksera koji već par sezona u kontinuitetu radi zajedno i gradi priču za budućnost, a klub uz finansijsku pomoć BSS dobija i veliku pomoć od matičnog grada.

Somborci najavljuje spektakl u revanšu protiv Crvene zvezde 23. jula, gde očekuje prepun gradski trg poznat po predivnoj arhitekturi i autentičnosti.

“Iz meča u meč smo jačali i verovali da možemo do najvećeg rezultata ove godine u Super Ligi. Svaki susret smo dočekivali maksimalno motivisani i spremni, dajući sve od sebe u svakom meču, za maksimalan mogući rezultat. Sa istom idejom I željom ulazimo I u finale sa Crvenom zvezdom, jedinim ne poraženim timom. Znamo njihovu snagu, ali verujemo I u našu i da ćemo na krilima naših Somboraca odleteti do šampionskog pehara” – zakčljučio je Vladimir Gubaš ljubimac domaće publike na severu Bačke.

Ukoliko dođe do majstorice finala bokserske Super Lige Srbije, ona će biti održana u nedelju 25. jula 2021. na ringu u Inđiji. Svi mečevi biće prenošeni na kanalima Arena sport.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading