Prvi bokserski memorijal "Zvonko Vujin" u Zrenjaninu!
Foto: Youtube/Printscreen

 

Tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz Srbije i šest dežava regiona, saopšteno je dna konferenciji za novinare u Gradskoj kući.


Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Ðapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”.

Ispred Bokserksog saveza Srbije skupu je prisustvovao selektor reprezentacije Milan Piperski.

Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista.

Ideja o Memorijalu, ali i promeni imena Hale Medison u Halu Zvonko Vujin došla je prošle godine posle sastanka koji su imali predsednik BŠ Nenad Borovčanin i gradonačelnik Simo Salapura.

Nekadašnja uspešna atletičarka, sada generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, Vukosava Ðapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u gradu.

- U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije - rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

Aleksandra Rapaić, iz kluba Petrovgrad, jedna od najtalentovanijih bokserki u zemlji, istakla je da joj je čast što će nastupiti na jednom ovakvom turniru i boksovati za svoj klub, u svom gradu. Očekuje svoj dobar nastup, kao i druge kvalitetne mečeve na turniru i pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta da dođu na turnir i pruže podršku njoj i ostalim takmičarima.

Strahinja Rašović pripada najtalentovanijim takmičarima BK “Banat” i jedan je od četvoro predstavnika tog kluba koji će učestvovati na Memorijalu.

I njemu je čast što će nastupati na turniru, u kategoriji kadeta do 54 kilograma i nada se osvajanju prvog mesta.

Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će finalne borbe početi u 18 i trajati do 20 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zrenjaninac

19.07.2021 21:09

Zvonko je bio divan čovek i najbolji predstavnik plemenite veštine. Zato je za života zavredio da mu grad sportova podigne spomenik. Valjda će to sada uraditi, tim pre što su Žitištani napravili spomenik izmišljenom Rokiju koji nema nikakve veze ne samo sa Srbijom, već i svetom. Ne zaboravite da je srpska legenda zbog „lepog života“ morao da proda zlatni sat koji je za brojne medalje dobio od Tita.