OVO ĆE BITI DOGAĐAJ OD VELIKOG ZNAČAJA ZA NAŠU ZEMLJU! Aleksandar Vučić ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije! (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom sporta Rusije Olegom Maticinom i predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim o organizaciji predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu.

Vučić je ocenio da će ta manifestacija biti "od izuzetnog značaja" za Srbiju kao veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu".

- Veliki resursi usmereni su ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan dogadjaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni - naveo je Vučić a saopšteno je iz predsedništva.

 

 


Ministar sporta Rusije Oleg Maticin preneo je Vučiću "ličnu poruku" ruskog predsednika Vladimira Putina da će ta zemlja pružiti Srbiji svu neophodnu pomoć u organizaciji Svetskog prvenstva u boksu.

- Sport je van politike, ali u ovom slučaju, sport je važan instrument politike mira i medjusobnog povezivanja - naveo je Maticin.

Predsednik Svetske bokserske federacije Umar Kremlev kazao je da su se u medijsko pokrivanje prvenstva uključili i najpoznatiji globalni mediji i dodao da će neka od najvećih imena boksa dodatno pospešiti promociju događaja.

Svetsko prvenstvo u boksu biće održano od 26. oktobra do 6. novembra.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading