DA LI "BOMBARDER" MOŽE PONOVO NA VRH? Hteo je da se ubije,  a zatim je postao zver koja ruši sve pred sobom, onda je usledio potpuni slom!
EPA/Etienne Laurent

Jedan od najdominantnijih boraca teške kategorije u karijeri je ostvario 42 pobede, a od toga 41. borbu je završio nokautom.

Ipak, u februaru 2020. godine doživeo je strašan poraz od Tajsona Fjurija, kada su iz njegovog ugla bili prisiljeni baciti peškir i tako prekinuti borbu sedmoj rundi.

Od tada mnogo se pričalo o "Bronzanom bomarderu", fanovi "plemenite veštine" su brzo zaboravili silovite nokaute koje je godinama priređivao, te je počelo da se bruji o potencijalnom kraju karijere.

Dionte je takođe otpustio člana svog tima koji je bacio peškir tvrdeći da to nije smeo da uradi.

Dok se uveliko pripremala borba između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija posle koje bi se ujedini svi prestižni šampionski pojasevi teške kategorije, svetom je odjeknula vest da će "Kralj Cigana" morati ponovo u ring sa Dionteom Vajlderom.

Meč je zakazan, datum je 24. jul, a lokacija borbe je Las Vegas, sada je sve na ova dva teškaša, a pobednik će se verovatno boriti sa Džošuom.

DA LI

EPA/Etienne Laurent

 

 

Vajlderu će ovo biti najveći test karijeri. Bio je apsolutni vladar ringa, a onda je doživeo brutalan poraz u meču u kojem ga je Fjuri celo vreme apsolutno dominirao.

Nije ovo prvi put da se ovaj čovek nosi sa pritiscima, jer svojevremeno je ispričao svoju tešku priču iz koje je izašao kao pobednik.

On je  imao samo 19 godina  kada mu je 2005. kada mu je rođena najstarija ćerka kojoj su po rođenju ustanovljeni problem sa kičmom.  

- Najlošiji period za mene desio se pre mnogo godina kada mi se rodila prva ćerka. Posebno je 2006. bila teška do te mere da sam držao pištolj u krilu i bio spreman da izvršim samoubistvo. To su česte misli koje ti dođu u glavu u teškim trenucima,  svi smo ljudi. To često pada napamet i drugima koji prolaze kroz depresiju ili razna žaivotna iskušenja. Kao jedini način za rešenje problema vidite okončanje života. Ne razmišlajte o drugima, milsite samo o sebi i tome šta vam se događa - izjavio je Vajlder jednom prilikom.

DA LI

EPA/Etienne Laurent

 

 

Upravo te godine počeo je da trenira boks, da bi samo tri godine kasnije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Posle uspešne amaterske karijeri, krenuo je u profi, a svi se u njegovoj karijeri odvijalo sjajno do meča sa Fjurijem.

Vajdler svaku svoju pobedu posvećoj upravo ćerci, a vidićemo 24. jula ćemo videti da li će uspeti da se osveti brbljivom Ircu iz Mančestera i tako da se na velika vrati u svet boksa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading