ŽENA TUŽILA FIRMU JER JOJ NISU DAVALI RADNE ZADATKE! 20 godina nije radila, a sve vreme je primala PLATU!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svako od nas makar jednom se prepustio maštanju o tome kako bi bilo lepo da zarađuje novac, a ne mora da ide na posao. Hedonizam se ipak krije u svakom biću. Jedna žena uspela je da prima platu više od dve decenije, a da za to vreme ne radi. Doduše, njena situacija je znatno drugačije prirode.

Francuskinja Lorens Van Vasenhov radila je kao sekretarica do 2002. godine kada je zatražila premeštaj u drugi region Francuske. Zahtev je odobren, ali novo radno mesto, kako tvrdi, nije prilagođeno njenim potrebama. Prvobitni poslodavac je bio upoznat da Lorens boluje od hemiplegije i epilepsije, pa joj je ponuđeno mesto prilagođeno njenom zdravstvenom stanju.

Ona je odlučila da tuži telekom giganta Orange zbog “moralnog uznemiravanja i diskriminacije”, tvrdeći da je dobijala platu 20 godina, ali ne i zadatke na poslu.

Bez obzira, firma je isplaćivala zaposlenoj punu platu narednih 20 godina. Lorens se obratila državi i organizaciji za borbu protiv diskriminacije, a kompanija Orange je 2015. godine imenovala posrednika sa zadatkom da reši situaciju.

“Biti plaćen, kod kuće, a ne raditi nije privilegija. To se veoma teško podnosi”, kazala je.

Stvari se, navodno, nisu promenile, jer je plata nastavila da stiže, ali ne i radne obaveze. Advokati tužiteljke tvrde da je telekomunikacioni gigant na taj način “pokušao da je natera da ode”.

“Ona je podnela tužbu protiv firme i četvorice menadžera zbog moralnog uznemiravanja i diskriminacije na poslu u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem”, kazao je advokat.

On tvrdi da žena pati od depresije zbog teških i izolacionih okolnosti.

“Rad za osobu s invaliditetom znači da ima mesto u društvu. Priznanje. Društvene veze koje se stvaraju”, dodao je.

Francuski list “La Dépêche” kontaktirao je Orange, a u odgovoru se navodi da je “učinjeno sve da Lorens radi u najboljim mogućim uslovima”.

Kompanija tvrdi da je uzela u obzir ”socijalnu situaciju“ žene i da joj je neprekidno isplaćivala platu. Bio je planiran i “povratak na posao na prilagođeno radno mesto”, ali to nije ostvareno jer je redovno bila na bolovanju, navodi se.

(Telegraf)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading