Kineskinja u Srbiji
Foto: Printscreen/facebook.com/Ana-Guo Stojković

Odrasla je kao prava Srpkinja, studira na Fakultetu organizacionih nauka (FON) i oseća se kao deo srpske porodice koja ju je odgajala.

Ana se savršeno uklopila u život Stojkovića, porodice koja je već imala tri sina i sa radošću prihvatila kćerku. Iako je trebala ostati kod njih privremeno, Ana je ostala zauvek.

Govori tečno srpski jezik, dok kineski tek uči kroz privatne časove.

Ana je izjavila da su njeni biološki roditelji došli u Srbiju 1999. godine da pokrenu biznis u Leskovcu, gde su se sprijateljili s porodicom Stojković.

Kada se rodila 2004. godine, zbog poslovnih obaveza, odlučili su da je daju na čuvanje prijateljima.

Ana je odrasla kao deo Stojkovića, a ljubav prema njoj bila je očigledna.

"Moja braća su me uvek gledala kao pravu sestru. Mama Slađa me često čuvala više nego svoje sinove. Osim fizičkog izgleda, ne razlikujem se od drugih Srba", kaže Ana.

Ana je prvi put posetila Kinu prošle godine i planira da tamo upiše master studije. Trenutno studira na FON-u i kaže da je "omiljena Srpkinja" među kolegama zbog tečnog srpskog jezika.

Ana održava kontakte s obe porodice.

Njena biološka majka trenutno živi u Beogradu, što joj omogućava češće susrete. Takođe je u kontaktu sa svojim rođenim sestrama u Kini putem društvenih mreža.

Ana je dokaz da ljubav i podrška mogu prevazići sve kulturne razlike. Njena priča je inspiracija o prihvatanju i pripadnosti, bez obzira na poreklo.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading