Devojčica i policajac
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Amerikanka Klin Skejls odrasla je u Misuriju u Kanzas Sitiju, u problematičnom delu grada, uz majku koja se kontinuirano borila sa zavisnošću od droge. Kvart u kome su živeli bio je prepun kriminala, tako da je policija svakodnevno patrolirala ulicama, a jedan od predstavnika organa reda bio je i policajac Džefri Kolvin. Klin ga je tada kao devetogodišnja devojčica često viđala i kad god ga je ugledala - mahnula mu je kroz prozor.

"Bio mi je kao najbolji prijatelj. Sećam se da nam je ponekad donosio slatkiše. Znate kakva su deca, vole slatkiše", rekla je Klin kada je odrasla, dodajući da joj je kao devojčici mnogo značilo poznanstvo sa Džefrijem.

"Obećao mi je da će s vremena na vreme proveriti kako sam", dodala je, priznavši da joj je taj policijski automobil koji je svaki dan prolazio na neki način bio uteha.

Kako je došlo do poznanstva devojčice i policajca

Klinina porodica je živela teško i u nemaštini, a kako nije imala oca i bila je najstarija od dece, majci je bila glavni pomoćnik u podizanju i čuvanju dva mlađa brata. Njena majka je većinu dana provodila na poslu, a ponekad se čak danima nije vraćala jer se intezivno drogirala, te je devojčica morala da se pobrine za braću - kada u kući nije bilo hrane, bila je primorana da nekoliko namirnica ukrade u najbližem marketu.

Pomenuti policajac Džefi jedno vreme je pratio devojčicu i njeno ponašanje iz daljine, ali je bio zabrinut za ovu disfunkcionalnu porodicu. Osetio je potrebu da patrolira u blizini njene kuće, kako bi svakodnevno mogao da se uveri da su ona i njena braća bezbedni. Jednom prilikom joj je prišao u prodavnici, rekavši joj da će uvek biti tu za nju i njenu braću - te da je njegova dužnost da im pomogne.

Nije ni slutio da će za devojčicu biti svetlo na kraju tunela i heroj koji će ostaviti značajan trag u njenom životu.

Klin i policajac su se zbližili - ona ga je svaki dan u približno isto vreme čekala pored prozora, spremna da mu mahne. Jednog jutra, dok se policajac približavao njenoj kući, spreman da je pozdravi, shvatio je da je nema. Znao je da nešto nije u redu, a ispostavilo se da ga osećaj nije prevario. Ubrzo je putem stanice dobio poziv Dečjeg centra koji je upućivao na hitan problem na adresi na kojoj je Klin živela.

"Prepoznao sam adresu, otišao tamo i našao je u veoma lošem stanju. Bila je veoma slaba, bleda i malaksala", priseća se Džofri. Odveo ju je u bolnicu, gde joj je dijagnostikovan slučaj neuhranjenosti zbog loših uslova u kojima je živela. Lekari su rekli da je bila toliko neuhranjena da je bila na ivici smrti.

Klin se posle mesec dana oporavila, a ubrzo je sa oba brata usvojena i preselila se u Teksas u mnogo bezbedniju oblast. Međutim, devojčica nije dobila priliku da se zahvali policajcu za kog je bila uverena da joj je spasio život - nije znala ni kako se zove, ni kojoj jedinici pripada.

Ponovni susret skoro dve decenije kasnije

Ona je 2015. bila odlučna da ga potraži; da mu se zahvali jer je njen život odveo u sasvim drugačijem, daleko boljem smeru. U tom trenutku 26-godišnja Klin se školovala na Policijskoj akademiji, prateći svoj san koji je imala od dana kada joj je Džefri spasio život - da i sama postane policajac i pomaže svojoj zajednici.

Uz pomoć društvenih mreža i policije Kanzas Sitija, uspela je u nameri da identifikuje i ponovo se spoji sa herojem svog detinjstva. Oni su se ponovo susreli na Policijskoj akademiji, kada je Klin zamolila Džefa da kada diplomira on bude taj koji će joj zakačiti značku.

"Rekla mi je da sam ja bio jedina osoba koja je pozitivno uticala na nju u detinjstvu, jedina osoba kojoj je zaista bilo stalo do nje dok je bila dete", priznao je ovaj policajac.

Klin je 2018, tri godine kasnije, diplomirala i zaista - Džefri je došao da je podrži i bio je taj koji joj je predao značku!

"Bio sam ponosan na nju. Ona je zaista pobedila sve statističke šanse da stigne tamo gde je sada. Većina ljudi bi pogledala u nju kada je imala 9 godina, odmah bi je otpisali i rekli da nema šanse za nju. Da neće ništa postići. Pokazala je svima da su pogrešili", zaključio je.

(Blic žena)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading