plaža
Foto: Alo/Printscreen

Letnji odmor svi jedva čekamo, a doživljaje sa putovanja želimo da zabeležimo i okom kamere. Naravno, nakon napravljenih fotografija sledi i njihovo objavljivanje na društvenim mrežama.

Međutim, nisu sve države i sva odmarališta blagonaklona prema ovakvom ponašanju turista. Zbog toga se obavezno infomišite pre nego što odete na put kako ne biste prošli kao bos po trnju.

Influenserka Rodžeria Guia iz Dubaija kažnjena je novčanom kaznom od 1.800 evra zbog ulaska na zaštićenu plažu Spiaggia Rosa ili Pink Beach na Sardiniji. Po ulasku na plažu se fotografirala i snimala, a sadržaj je potom objavila na društvenim mrežama. Ignorirsala je sva upozorenja o zabrani i snimala se kako hoda po ružičastom pesku.

 

Ljudi sa Sardinije uočili su njene objave i prijavili je. Službenici su influenserku ubrzo identifikovali i uručili joj kaznu od 300 eura zbog kršenja zabrane i 1.300 evra zbog dolaska na otok čamcem bez odobrenja. Devojka je naposletku zaključala svoj Instagram profil.

 

Spiaggia Rosa se smatra jednom od najlepših destinacija na svetu koja je ime dobila po ružičastom pesku. Mnogi posetioci su taj pesak nosili sa sobom i ugrožavali plažu pa je ovo područje od 1998. godine postalo deo zaštićenog rezervata. Plaža se nalazi unutar Nacionalnog parka Arhipelaga La Maddalena, a moguće ju je videti tokom izleta brodom. Za one koji se odluče kršiti pravila, poput Rodžerie, sledi kazna od 300 do 3.500 eura.

(Avaz)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading