Kuća
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Najskuplja nekretnina na tržištu bila je vila koja umnogome podseća na Versaj, a početna cena je iznosila 204 miliona dolara. Reč je o luksuznoj nekretnini u Dubajiu, pozicioniranoj u poželjnom kvartu Emirates Hills.

Prostire se na 60.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora, iako ima samo pet spavaćih soba. Na 4.000 kvadratnih metara nalazi se primarna spavaća soba, koja je veća od većine domova.

Izgradnja kuće, koju su agenti za nekretnine nazvali "mermerna palata“ trajala je skoro 12 godina i završena je 2018. Izgrađena je uz pomoć italijanskog mermernog kamena, za koji je vlasnik izdvojio više od 20 miliona američkih dolara, a u njoj živi  sam nakon razvoda.

 

Ukrašena je sa 700.000 zlatnih listova. U prizemlju se nalaze sobe za trpezariju i zabavu. Ostali sadržaji uključuju garažu za 15 automobila, 19 kupatila, zatvoreni i otvoreni bazen, dve kupole, akvarijum koralnog grebena od 80.000 litara (21.000 galona), trafostanicu i sobe za paniku.

 

Dom je ukrašen sa oko 400 komada iz lične umetničke kolekcije vlasnika - prvenstveno statue i slike iz 19. i 20. veka, navodi se na portalu SCMP.

Vlasnik, odnosno investitor, želeo je da ostane anoniman, a istakao je da dom nije za svačiji ukus, te da će ga jedni mrzeti, drugi voleti.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading