Zabavni park
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Vatrogasci su uspeli da spasu 28 osoba koje su ostale zaglavljene na visini od 30 metara, viseći naglavačke, tokom vožnje u zabavnom parku Oaks u Oregonu, SAD. Jedna osoba je preventivno prebačena u bolnicu, ali niko nije povređen, navodi se u saopštenju parka.

Incident u zabavnom parku mogao je imati tragične posledice. Srećom, brza reakcija osoblja parka i vatrogasaca sprečila je bilo kakve ozbiljne povrede.

Šta se tačno dogodilo?

Prema rečima očevidaca, sve se dogodilo iznenada. Prvo su čuli graju, a onda i obaveštenje sa razglasa unutar zabavnog parka.

Kris Rajan, posetilac parka, opisao je kako su on i njegova supruga bili spremni za vožnju panoramskim točkom kada su primetili da se vožnja zaglavila. Čuli su ljude kako viču, kada su pogledali ka gore, ostali su bez reči.

"O moj Bože, oni vise naglavačke". Zbog zastrašujuće situacije, odlučili su da napuste park.

Kako je reagovalo osoblje zabavnog parka?

Osoblje parka odmah je pozvalo hitnu pomoć nakon što je vožnja stala. Hitna pomoć stigla je oko 25 minuta kasnije. Radnici na održavanju uspeli su da vrate vožnju u položaj za evakuaciju nekoliko minuta kasnije.

"Klatno", koje je u funkciji od 2021. godine i do sada nije imala prijavljene incidente, ostaće zatvoreno do daljnjeg, saopštio je park.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading