cipele
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Proleće može biti veoma varljivo, što poslednjih dana možemo i sami da se uverimo. Smena sunca i kiše gotovo da se dešava iz sata u sat. Tada najlakše dolazi do oštećenja obuće. Svakome se desilo da iz kuće izađe po lepom, sunačnom danu i da ga odjednom uhvati pljusak i natopi obuću koja potom bude mokra i blatnjava.

Kako biste sprečili uništenje omiljenog para obuće, važno je da je pravilno negujete i time produžite njen vek trajanja. Postoji nekoliko veoma jednostavnih saveta profesionalac na kojima ćete im biti večno zahvalni.

Kožnim patikama i cipelama uvek je bolje na vreme pružiti što bolju zaštitu. To može da bude neki impregnacioni sprej koji nanosite na njih i on ima ulogu zaštitnog sloja obuće. Ako nemate sprej za impregraniciju možete da iskoristite bila šta masno. Recimo vazelin ili čak mast za ruke ako baš nemate ništa drugo.

Čišćenje je veoma važan korak u održavanju obuće. Pre nanošenja zaštite, ali i svaki put kada se patike uflekaju potrebno ih je očistiti. Iako biste možda radije odmah pokušali da očistite fleke od soli i vode ne radite to. Pustite obuću da se osuši preko noći. Ako su vam cipele ili patike sasvim natopljene vodom, ugurajte u njih stare novine koje će upiti vlagu i sačuvati oblik obuće. Posle toga ćete lako zastrugati krupnije fleke, poput blata ili fleka. Uzmite krpicu natopljenu u blagi rastvor deterženta i mlake vode.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading