Nikola Tesla
Foto: Promo/Foto: Wikipedia

 Kada su ga pitali zašto preferira viski umesto nekog drugog pića, odgovorio je da želi da živi 150 godina.

Jedno od najotmenijih pića, viski, pio je i naš veliki naučnik Nikola Tesla. Iako je njegov privatni život prilično nepoznat, zna se da je svakodnevno uživao u ovom škotskom piću.

Čašica dnevno produžava život - verovao je Tesla, a kada su ga pitali zašto baš viski a ne neko drugo piće, odgovorio je da želi da živi 150 godina.

Viski je gaelska reč koja znači "voda života". Dakle, nema ništa drugo nego da uživate u vodi života. Živeli!

Kako viski utiče na naše telo kada ga pijemo svaki dan? Da li je izbor pića povezan sa našim genima?

Svako ima različite preferencije kada su u pitanju alkoholna pića, a viski je definitivno piće koje se dopada određenim ljudima. Istraživači ističu da je izbor pića povezan sa našim genima. Različite vrste pića različito deluju na naš organizam, prenosi RTS.

TESLA JE OBOŽAVAO DA KONZUMIRA OVO OTMENO PIĆE Verovao je da čašica dnevno produžava život!

Pexels

 

Viski se obično smatra "muškim pićem". Smatra se da su žene bolje u testiranju ukusa viskija od muškaraca zbog njihovog pojačanog čula mirisa.

Ako pijete viski svake večeri umesto drugih vrsta alkohola, unosićete manje kalorija i ugljenih hidrata u svoj organizam.

Za ljude koji vole alkohol, a ne žele pivski stomak, viski je odličan izbor. Ne sadrži ugljene hidrate i šećer, a ima manje kalorija od vina i piva. Istraživači su to potvrdili u svojoj studiji objavljenoj u časopisu Medical Day Plus.

Neke studije sa klinike Mejo čak sugerišu da konzumiranje viskija može pomoći kod mršavljenja.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading