Voz
Foto: Printscreen/Printscreen

Britanac Pol Bredberi koji već 20 godina živi u Hrvatskoj, podelio je u svom vlogu kako je izgledalo njegovo dvanaestočasovno putovanje vozom od Zagreba do Beograda i otkrio šta ga je posebno iznenadilo.

"Ranije ove nedelje uživao sam u jedinstvenoj 12-satnoj vožnji vozom i šetnjom od Zagreba do Beograda. Evo vloga o tome kako doći od Zagreba do Beograda vozom 2024. godine, putovanje koje traje 8,5 sati duže nego 1988.", napisao je Bredberi uz video u kome je prikazao putovanje koje bi oni osetljiviji na duga putovanja verovatno opisali kao mukotrpno.

Naime, linija Zagreb-Beograd uvedena je daleke 1988. godine i tada je putovanje trajalo četiri sata i dva minuta. Danas traje osam sati duže, a najveća brzina koju je Bredberi zabeležio u vozu koji je krenuo iz Zagreba u 6.20 ujutro bila je 160 km/h. Voz je u Vinkovce stigao na vreme, bez kašnjenja, ujutro u 10.48, a Bredberi i njegovi saputnici imali su dvočasovnu pauzu pre nego što su nastavili put ka Tovarniku.

Zašto nema voza Zagreb-Beograd?

Od 2019. godine ne postoji voz koji prelazi granicu između Hrvatske i Srbije, Bredberi je deo puta morao da pređe - peške.

"Od Vinkovaca do Tovarnika možete ići vozom, a zatim prepešačiti 8,5 kilometara preko granice do Šida, gde se ukrcavate na voz za Beograd", opisao je i snimio put kojim su on i njegovi saputnici morali da pređu da bi stigli od Zagreba do Beograda vozom.

"Ljudi misle da voza Zagreb-Beograd nema iz raznih razloga. Neki smatraju da je razlog loš kvalitet srpskih železnica, što nije tačno jer vozovi nisu kasnili. Neki misle da je to zbog migranata, što i jeste. nema smisla jer još uvek postoji teretni voz u kojima se "migranti mnogo lakše mogu prokrijumčariti". Neki misle da je razlog politički... A zanimljivo je da postoji i voz koji prolazi kroz Srbiju i Hrvatsku, no ne staje", objasnio je zbunjeni Bredberi.

(b92)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading