grčka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U 2013. godini, istraživanje U.S Travel Association je otkrilo da odmor jača vezu parova, osvežava romantiku i intimnost, te dovodi do srećnijeg odnosa.

Parovi koji putuju zajedno prijavljuju veći nivo zadovoljstva u vezi i vide dugoročna poboljšanja u ključnim elementima poput komunikacije i intimnog života.

Članak objavljen u Journal of Travel Research 2019. godine dodatno potvrđuje ove prednosti putovanja za parove.

Stručnjaci ističu da parovi tokom putovanja bolje zadovoljavaju svoju potrebu za stabilnošću i emocionalnom povezanošću, ali i za promenom i novitetom. Ovo dovodi do viših nivoa kohezije i fleksibilnosti u odnosu.

Par

 

 

Kada parovi putuju zajedno, dešava se nešto "magično", kako navodi Elizabet Overstrit, autorka knjige "Love You and He Will Too: The Smart Woman's Roadmap for Happy, Healthy Relationships".

Partneri beže od svakodnevnice, prilagođavaju se novim situacijama, uče kako da komuniciraju bolje i zajedno istražuju svet, što podseća na početak veze.

Osim što stvara priliku za kvalitetno vreme, intimnost i rehabilitaciju za parove, putovanja su važna i za porodice.

Overstrit ističe da su i porodična putovanja važna, jer omogućavaju vreme koje je isključivo posvećeno zajedničkom uživanju i povezivanju, što je ključno za održavanje zdravih odnosa i bliskosti.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading