dnk test
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

DNK testovi su pokazali da dvoje dece koje je rodila ne mogu biti njena, barem ne iz medicinske perspektive.

Ova vest je zatekla tada 26-godišnju Amerikanku u procesu razvoda od svog partnera Džejmija Taunsenda, oca svoje dece.

Njihov odnos bio je turbulentan i problematičan, s više prekida prethodnih godina.

Situacija se zakomplikovala kada je Lidija, trudna sa njihovim trećim detetom, suočena s finansijskim poteškoćama, morala da se prijavi za državnu finansijsku pomoć.

Država Vašington zahtevala je DNK testiranje oba roditelja kako bi potvrdili roditeljstvo nad decom.

dnk test

Foto: Shutterstock

 

Šta je trebalo da bude rutinski postupak brzo je postalo iznenađenje za Lidiju kada je pozvana u kancelariju državnog tužioca.

Tamo su joj saopštili da, iako je Džejmi 99% otac, ne postoji DNK podudarnost između nje i dece. Lidija je bila šokirana i uplašena, a od tog trenutka počinje njen borbeni put.

Nakon brojnih testova i analiza, otkriveno je da Lidija pati od retkog stanja poznatog kao himerizam, gde organizam ima dva genetski različita tipa ćelija.

Ova dijagnoza objasnila je zbunjujuće DNK rezultate. Lidija je bila nosilac dva različita seta DNK, jer je bila predodređena da bude blizanac, ali su se dve oplođene jajne ćelije spojile rano u razvoju.

Geni

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ovo otkriće bilo je ključno u dokazivanju Lidijinog roditeljstva nad svojom decom, koja je bila ozbiljno ugrožena zbog sumnji u prevaru u dobijanju socijalne pomoći.

Zahvaljujući slučaju Karen Kigan, koji je imao slične DNK rezultate, ali je otkriven kao slučaj himerizma, Lidija je dobila priznanje kao majka svojoj deci.

Ovaj neverovatan slučaj podseća nas na složenost ljudskog tela i na čuda genetike.

Bez pažljivog istraživanja i istrajnosti Lidije i njenog advokata, ishod ovog slučaja mogao bi biti potpuno drugačiji. Srećom, na kraju, istina je izašla na videlo, i Lidija je mogla nastaviti sa svojim životom, znajući da je zaista majka svojoj deci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading