zaljubljeni par
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Šta da radim i kako da postupim?", pitao se momak iz Srbije koji je nakon četiri godine zabavljanja sa svojom devojkom otkrio nešto što ga je apsolutno poremetilo.

Srbin je u anonimnoj objavi na Reditu objasnio da je nedavno počeo da istražuje svoje poreklo, gde je, rađenjem raznih testova koji bi mu pomogli da što više otkrije o sebi i svojima, saznao da je njegova devojka zapravo njegova sestra.

"Imam ogroman moralni problem i veliku moralnu dilemu koja se tiče mog ljubavnog odnosa sa devojkom. Moram da napomenem da ona ne zna za ovo i da za celokupnu situaciju znamo samo moj dugogodišnji psihoterapeut i ja.

U poslednje vreme mnogo sam krenuo da se zanimam za moje poreklo, pretke, rodbinske veze i ostalo. Između ostalog, plaćao sam da radim i DNA testove na 'MyHeritage' i '23andMe'. Pričao sa dedom, babama i jednom prababom o njenim babama i dedama jer sam uostalom imao u planu da napravim jedno porodično stablo sa svim precima za koje saznam. Pored toga, onako površno sam krenuo da se zanimam i oko njenih i iz priče sa njenim dedom shvatim da su moj čukundeda i njena čukunbaba rođeni brat i sestra, i u ovo sam 100% siguran. Dakle mi smo brat i sestra po 4. kolenu, što i nije toliko bliska rodbinska veza, a opet ne može ni da se zanemari", napisao je on pa dodao da su on i devojka već četiri godine u vezi i da bi mu bilo jako teško da prekine ono što imaju.

Kako je dalje objasnio, nakon što je sve ovo otkrio, već dve nedelje ne može apsolutno ničemu drugom da se posveti dok ne razreši celu situaciju - jer kako kaže "mnogo je voli ali ne zna kako će se ona osećati ako joj saopšti istinu.

"Niste 4. već 10. koleno"

Iako jako zabrinut, na njegovu sreću mnogi su mu objasnili da nisu četvrto koleno, već 10. i da panici oko potomstva i svega u budućnosti nema mesta.

"Niste 4. već 10. koleno. Nemate nikakvih problema ni po genetici ni po religiji. Ne opterećuj se i uživaj sa njom", "Tripuješ, praviš problem gde ga nema. Potpuno nebitna stvar", "Po zakonu i po crkvi, sve je OK i dozvoljeno. Sad, narodski običaji su drugačiji. Odakle sam ja, ako znaš da ste rod bez obzira na koleno, nije dozvoljeno", "Kaži joj, to je jedino moralno. Ti znaš je l' ti to pravi probleme ili ne, nekima pravi a nekima ne i to je lično kao i mnoge druge stvari", pisali su mu oni.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading