OVO PIĆE SRBI OBOŽAVAJU DA PIJU, A POGUBNO JE ZA PRITISAK Izbegavajte ove napitke u širokom luku, prepuni su loših sastojaka!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Često nazvana "tihim ubicom", ova bolest često prolazi neprimećeno jer njeni simptomi mogu biti odsutni u početku, pa se dijagnostikuje tek kada se jave ozbiljne zdravstvene komplikacije.

Ako se suočavate s visokim krvnim pritiskom, važno je ne samo voditi računa o ishrani, već i o pićima koja konzumirate. Evo nekoliko pića koja biste trebali izbegavati:

Kafa je prvo na listi. Iako mnogi uživaju u šoljici kafe svakog dana, prevelika konzumacija može negativno uticati na zdravlje, posebno na hipertenziju. Pića koja sadrže kofein, uključujući čaj i energetske napitke, mogu podići krvni pritisak.

OVO PIĆE SRBI OBOŽAVAJU DA PIJU, A POGUBNO JE ZA PRITISAK Izbegavajte ove napitke u širokom luku, prepuni su loših sastojaka!

Foto: Shutterstock

 

Alkohol je takođe piće koje treba izbegavati ako imate visok krvni pritisak. Studije pokazuju da veća konzumacija alkohola može dovesti do povećanja krvnog pritiska, pa je važno ograničiti unos alkohola.

Energetska pića, iako popularna među mnogima, mogu imati negativne posledice na zdravlje, uključujući povećanje rizika od hipertenzije, zbog visokog sadržaja kofeina.

Zaslađena i gazirana pića prepuna su dodatnog šećera, što takođe može negativno uticati na krvni pritisak. Ako imate problema s visokim krvnim pritiskom, izbegavajte konzumiranje ovih pića.

Sve ove vrste pića, iako popularne, mogu imati ozbiljne posledice na zdravlje, posebno za one koji već imaju problema s visokim krvnim pritiskom. Važno je voditi računa o svom zdravlju i birati pića koja će podržati vaše opšte blagostanje.

(krstarica.com

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading